NRK Meny
Normal

− Dårligere politiberedskap nå enn 22.juli

Det mener Politiets Fellesforbund (PF) i Nordre Buskerud, som er bekymret over stadig færre og utdaterte politibiler i distriktet.

Politi målstyring

BEKYMRET: Politiets Fellesforbund varsler om manglende beredskap.

Foto: Justis- og beredskapsdepartementet

Det nærmer seg politibilkrise i Nordre Buskerud politidistrikt, ifølge lokallagsleder i PF, Ole Haraldseth. Det skriver Politiforum.

− Paradoksalt nok opplever vi at vi kan ha flere politifolk tilgjengelig enn biler. Det er ikke fordi at vi har spesielt god bemanning. Det er rett og slett for få biler, sier Haraldseth.

Han forteller at på politistasjonen i Hønefoss var det på et tidspunkt så få biler, at en fange som skulle fremstilles for fengsling, måtte følges til fots til rettslokalene.

Politiforum skriver at Haraldseth er bekymret for at bilsituasjonen skal bli enda verre. For på politidistriktets budsjett er det i «tidenes budsjettår» ikke rom for å erstatte de utslitte politibilene.

– Nordre Buskerud politidistrikt trenger 19 biler til dersom de skal nå ønsket beredskapsnivå, sier bilansvarlig i distriktet John Trygve Rønningen til Politiforum.

Les også:

–Trenger mer i politi

I Hallingdal har de også behov for mer politikapasitet i turistsesongen, sier Lensmannen i Gol og Hemsedal, Inger Lill Lanes til Hallingdølen.

Lensmann i Gol og Hemsedal - Inger Lill Lanes.

STORT BEHOV: Inger Lill Lanes, lensmann i Gol og Hemsedal, og regionlensmann i Nordre Buskerud, etterlyser flere politibetjenter.

Foto: Vegar Erstad / NRK

En tredjedel av politikapasiteten i Hallingdal bli brukt i Hemsedal i vintersesongen, men det er ikke nok, mener Lanes.

– Vi bruker store ressurser i Hemsedal. Likevel er det mange oppdrag som går under radaren. Vi har ikke kapasitet til å følge opp alt som skjer, sier Lanes.

Politiberedskapen i Hallingdal er tilpasset 21.000 innbyggere, og ikke det reelle tallet på personer som oppholder seg distriktet i turistsesongene. Hemsedal har omtrent 200 000 besøkende om sommeren og 750 000 turister på vinterstid.

– Det er klart at det skaper utfordringer både for kommunen og politiet, sier Lanes til Hallingdølen.