NRK Meny
Normal

– Dagen da verden raste sammen

DRAMMEN (NRK): Den tiltalte Tranbykvinnen fortalte i retten i dag at verden raste sammen den dagen ektemannen ble funnet død.

Utbrent bil i drapssaken i Tranby i Lier

– Synet som møtte meg på Kraft, har festet seg på netthinnen som noe helt grusomt, sa den tiltalte kvinnen i retten.

Hele dagen har den drapstiltalte 53-åringen sittet i vitneboksen og forklart seg om dagene rundt dødsfallet til ektemannen, Per Gunnar Asheim. Han ble funnet død i konas utbrente bil onsdag i påskeuka 2013.

– Jeg fikk en telefon onsdag morgen om at bilen min hadde brent. Politiet ba meg komme opp på parkeringsplassen på Kraft, sa kvinnen.

– Den dagen er som et sjokk. Jeg klarer ikke å få detaljene til å henge sammen. Det var den dagen verden raste sammen og den dagen barna ble tatt fra meg. Siden har jeg ikke sett dem eller snakket med dem.

Fikk beskjed om at det var en person i bilen

På parkeringsplassen var det både politi og brannvesen. Kvinnen sa at hun ikke kunne tro at det var hennes bil som sto der utbrent.

– Synet som møtte meg på Kraft, har festet seg på netthinnen som noe helt grusomt. Jeg spurte om de var sikre på at det var min bil. Det var helt forferdelig. Jeg ringte til Per Gunnar for å skjelle han ut. Jeg var sikker på at det var han som hadde tent på bilen min.

Trude Elisabeth Sparre

Den tiltalte kvinnen måtte svare på mange spørsmål fra statsadvokat Trude Elisabeth Sparre.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

Litt senere fikk hun vite at det satt en død person i bilen.

– Hva tenkte du da du fikk vite det? spurte statsadvokat Trude Elisabeth Sparre.

– Hva skulle jeg tenke? svarte kvinnen.

Ble pågrepet

Kvinnen ble mistenkt og senere siktet for drap på ektemannen.

– De arresterte meg på parkeringsplassen. Jeg fikk ikke lov til å dra hjem til barna selv om jeg ba om det flere ganger. Det var helt forferdelig. De lå og sov da jeg dro fra dem på morgenen.

Bensinkanne

I retten onsdag var det også mye snakk om en bensinkanne som tiltalte kjøpte tirsdag i påskeuka. I tillegg kjøpte hun engangshansker og to pakker fyrstikker. Bensinkannen fylte hun med diesel på bensinstasjonen.

– Hva skulle dere med diesel? spurte statsadvokat Sparre.

– Det var Per Gunnar som skulle bruke den til snøfreseren. Han skulle få bort en del snø fra plenen, for det smeltet så sakte.

Verken bensinkannen eller den ene pakken med fyrstikker er funnet etter flere ransakelser i parets bolig.

Tirsdag fortsetter tiltalte sin forklaring i Drammen tingrett.