NRK Meny
Normal

79 personer kjørte uten bilbelte

79 personer fikk gebyr på 1 500 kroner etter en bilbeltekontroll i Buskerud i helgen.

Bilbelte (illustrasjonsbilete)

Vegvesenet er ikke fornøyd med folk bruk av bilbelte. Mange bilførere ble 1500 kroner fattigere etter helgens bilbelteaksjon.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Statens vegvesen kontrollerte 2658 kjøretøy i en spesialaksjon i forbindelse med at det denne uken er europeisk kontrolluke.

270 av disse ble stanset for en grundigere kontroll. Av disse igjen var det 56 bilførere og 20 passasjerer fra 15 år og oppover som ikke hadde tatt på seg bilbelte. Kontrollene er foretatt både i tettbebygd strøk og langs landeveg.

Kontrollen viste også at tre barn under 15 år ikke var sikret. Sjåførene av disse bilene er anmeldt til politiet for manglende sikring av barn.

Les også:

Ikke godt nok

Vegvesenet fastslår at bilbeltebruken i Norge er jevnt over god, men ikke god nok. En gjennomgang av dødsulykkene i Norge fra 2005 til 2012 viser at manglende bruk av bilbelte som oftest er den avgjørende årsaken til omfanget av ulykken.

Vegvesenet påpeker at bilbelte er det enkleste og mest effektive hjelpemiddelet for å redusere tallet på drepte og hardt skadde i trafikken.