Normal

Siktet 38-åring har forklart drapsmotivet

Mannen som er siktet for drap på sin samboer i Krokstadelva har nå forklart seg til politiet om motivet.

Den drepte bæres ut

Her bæres den drepte kvinnen ut av leiligheten der hun ble funnet i slutten av april.

Foto: Vegard M. Aas - Presse3:0

Lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, sier at politiet foreløpig ikke ønsker å si noe om hva mannen har forklart til dem i avhør.

Politiet ønsker heller ikke opplyse om hva den foreløpige obduksjonsrapporten sier om dødsårsaken til den 42 år gamle kvinnen fra Krokstadelva.

Kvinnen ble funnet drept i parets leilighet i et hus i Krokstadelva om kvelden den 29. april. Den drapssiktede mannen ble pågrepet i nærheten uten dramatikk.

– Vi vil foreløpig ikke gå ut med noen av disse opplysningene fordi alle vitner som skal forklare seg om parets forhold, ikke er avhørt, sier Sorte til NRK.no.

42-åring funnet drept i Krokstadelva

SE VIDEO: 42-åring funnet drept i Krokstadelva

Hadde et turbulent forhold

Tidligere har lensmannen bekreftet overfor NRK.no at den drepte 42 år gamle kvinnen og hennes drapssiktede samboer hadde et turbulent forhold. Paret har et barn sammen, og hun har også et barn fra et tidligere forhold.

Ett av barna skal ha vært hjemme drapskvelden. Det er ikke klart om det var parets felles barn eller kvinnens barn fra et tidligere forhold som var hjemme i huset i Krokstadelva da drapet skjedde.

Lensmann Torill Sorte

Lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, sier 38-åringen nå har forklart hva som var motivet bak drapet på samboeren.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Vi har fått forklaring fra begge barna, slik vi ønsker. Da er politiet og rettsvesenet foreløpig ferdig med barna. Det er det jeg kan si, sier politiinspektør Per Morten Sending.

Lukket drapsofferets Facebook-profil

I begynnelsen av mai lukket politiet den drepte kvinnens Facebook-profil.

– Det blir litt som å gå inn hos noen som ikke er der lenger, sa lensmann Toril Sorte, om hvorfor politiet valgte å stenge kvinnens profil.

Kvinnen hadde en åpen profil på Facebook, og i timene og dagene etter drapet, ble siden fylt opp av innlegg fra folk som ga uttrykk for sorg og medfølelse.

– Det er det ikke noe galt med, men det er bedre om den da får form av en minneside, enn at alt hun har publisert ligger tilgjengelig for alle, sier lensmannen.