NRK Meny
Normal

– Som å være på en badestrand om vinteren

Rektor John-Inge Strømsnes ved Børresen skole har vært alene på jobb i to uker. Ytterligere tre skoler i Drammen ble tatt ut i streik torsdag.

John-Inge Strømsnes

Klasserommene er tomme på Børresen skole. Det er bare rektor John-Inge Strømsnes og noen andre ledere på jobb.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Thomas Larsen Sola

Rektor Thomas Larsen Sola ved Gulskogen skole.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Åtte skolegårder i Drammen stod tomme torsdag morgen da lærerstreiken ble trappet opp. Svensedammen, Marienlyst og Gulskogen skoler er de siste skolene som er tatt ut.

– I dag er det mer stille enn vanlig. Det er tomt på ungdomstrinnet, og det er en merkelig og rar følelse, sier rektor Thomas Larsen Sola.

14 av lærerne ved skolen gikk torsdag morgen ut i streik. Barneskoleelevene er ikke berørt av streiken.

Torsdag formiddag skal de streikende lærerne i Drammen gå i opptog over bruene. De skal samles på Bragernes torg, der streikelederen skal holde en appell klokken 12.

Totalt 312 lærere i Buskerud er nå i streik. Rektoren på Gulskogen sier han har fått varsel om at streiken trappes ytterligere opp mandag, dersom partene ikke har kommet til enighet. Utdanningsforbundets streikeleder, Anne Lise Søgnen Heien, sier hun ikke vet noe om når det blir en eventuell opptrapping.

Les: – Streiken er inne i ein ny fase

Streike-tog i byen

Rektor John-Inge Strømsnes ved Børresen skole i Drammen har ikke sett flesteparten av lærerne siden før sommerferien. Han informerte de 320 elevene første dag etter ferien, siden har det vært tomt.

– Det er som å være på badestranda i midten av januar, sier Strømsnes.

Rektoren forteller at han og de andre lederne har gjort en del forefallende arbeid, mens de venter på at lærerne skal komme tilbake på jobb. Blant annet har han ryddet på biblioteket.

– Vi er mer enn klare til å ta imot elevene når vi får vite at vi skal sette i gang. Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å komme inn i normal rutine. Det er en del praktiske ting som skal ordnes.

Elevene skal blant annet få nye bøker til skoleåret. Strømsnes regner med at det vil ta en drøy uke å komme i gang.

Les også: Streik truer skoleløp

– Elevene vil på skolen

Rektor Sola på Gulskogen var rundt i alle klasserommene og informerte elevene om streiken tidligere denne uken. Han har også sendt mail og brev til foreldrene.

– Ungdomsskoleelevene var godt i gang og hadde lyst til å fortsette. Du lærer på skolen, men du møter også vennene dine. Det blir nok et savn for mange nå.

– Ble elevene lei seg da det ble streik?

– Lei seg er kanskje å ta litt i, men mange skulle ønske det ikke var streik, sier Sola.

Lærere sitter streikevakt

Utenfor Børresen skole sitter lærerne streikevakt.

Foto: Chetan Rastogi / NRK