NRK Meny
Normal

22-åring døde etter kneoperasjon

Nå etterforskes sykehuset av politiet.

Ringerike sykehus
Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Mandag ble det kjent at politiet i Hønefoss undersøker om det kan ha skjedd feilbehandling da en 22 år gammel mann fra Buskerud døde etter en kneoperasjon på Ringerike sykehus.

Mannen døde kun et halvt døgn etter operasjonen.

- Det er alltid tragisk når det skjer et dødsfall, men selvfølgelig ekstra tragisk når det er en ung person som dør, sier fagdirektør ved Ringerike sykehus, Katja Urwitz Iversen.

Sikker operasjon

Politiet i Hønefoss har allerede satt i gang etterforskning av dødsfallet og bedt om en rettslig obduksjon av den døde.

- Vi fikk melding om dette 5. september og har satt i gang undersøkelser som vi gjør når det skjer slike dødsfall som dette, sier etterforskningsleder Arne Erik Håkonsen ved Hønefoss politistasjon.

Den 22 år gamle mannen døde etter en operasjon i kneet. En operasjon som stort sett er svært sikker.

- Det er aldri null risiko å operere seg, det er det heller ikke når man kjører bil. Men sannsynligheten for at en person dør etter en operasjon er svært liten, sier Urwitz Iversen.

Helsetilsynet er også koblet inn

Nå har sykehuset satt i gang en intern utredning for å finne ut hva som har skjedd. Torsdag ettermiddag skal de sende over sin rapport til Helsetilsynet som undersøker saken videre.

- Vi følger opp saken tilsynsmessig, og prøver å finne ut hva som har skjedd, sier Fylkeslege i Buskerud, Ketil Kongelstad.

Han sier at de har fått den foreløpige obduksjonsrapporten, men ønsker ikke å gå nærmere inn på hva den inneholder.