19-åring anmeldte voldtekt ved asylmottak

Politiet ber nå om tips etter at kvinnen (19), som er beboer ved Hvalsmoen transittmottak i Hønefoss, har anmeldt en voldtekt.

Hvalsmoen transittmottak

ANSATTE VARSLET POLITIET: Den 19 år gamle kvinnen ble funnet på bakken ved mottaket av ansatte

Foto: Maria Kommandantvold

– Hun har forklart at hun ble truet med kniv av en mann, fikk en pose tredd over hodet og deretter voldtatt, sier politioverbetjent Christian Berge ved Hønefoss politistasjon til NRK fredag.

Politiet mottok voldtektsanmeldelsen 16. september, men ber nå om tips fra publikum for å få løst saken, melder Ringerikes Blad som først omtalte saken.

Den 19 år gamle kvinnen ble funnet på bakken utenfor mottaksområdet av ansatte 14. september. Kvinnen sa imidlertid ikke til de ansatte at hun hadde blitt voldtatt før to dager senere, og først da ble politiet koblet inn saken.

– Tatoveringer

Politiet tror ikke det kan ha vært en beboer på mottaket som sto bak den anmeldte voldtekten.

– Hun har beskrevet gjerningsmannen som en hvit mann ikledd lyseblå singlet, mørk shorts, store svarte støvler og solbriller. Han skal ha snakket en blanding av norsk og engelsk. Kvinnen har også sagt at mannen hadde tatoveringer på armene og leggene, og en tatovering av en stjerne på den ene siden av halsen, sier Berge.

Ber om tips

Det ble funnet en pose på stedet hvor kvinnen har fortalt at hun ble voldtatt.

– Den ble sikret, men det er ikke funnet DNA på den, sier Berge.

Politiet ber nå om tips dersom noen skulle ha opplysninger i saken.

– Så langt har vi ikke kommet i mål med saken. Ettersom den fornærmede har avgitt en beskrivelse av en gjerningsmann, er vi ute etter om noen har en antakelse på hvem dette er.