NRK Meny
Normal

18-åring fengsles i fire uker

18-åringen som er siktet etter festen i Hokksund der en gutt ble skadet og senere døde, ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

Eiker, Modum og Sigdal tingrett

Retten vurderer å lukke dørene under fengslingsmøtet.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

Eiker Modum og Sigdal tingrett har besluttet at 18-åringen skal sitte fire uker i varetekt. De første to ukene har han medieforbud, og han vil ha brev- og besøksforbud i hele perioden.

Aktor, politiadvokat Heidi Neumann, ba om at 18-åringen fengsles i fire uker, fordi hun mener det er fare for at 18-åringen kan påvirke vitner dersom han blir løslatt.

Etter anmodning fra 18-åringens forsvarer, advokat Karsten Gjone, ble rettsmøtet i dag holdt for delvis lukkede dører. Pressen fikk være til stede, med referatforbud.

18-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Politiadvokat Heidi Neumann

Politiadvokat Heidi Neumann ber tingretten varetektsfengsle 18-åringen i fire uker.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten døde av stikkskader, men av hensyn til etterforskningen har ikke politiet fortalt hva han ble stukket med.

Forsvarer Karsten Gjone sier at 18-åringen husker lite av det som hendte, og at han derfor ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

Les også:

Ber ungdom ta kontakt

Politiet er interessert i bilder og videoer fra festen lørdag kveld, og ønsker at ungdom som var til stede og som ikke har vært i kontakt med politiet, melder seg.

Advokat Karsten Gjone

Karsten Gjone er 18-åringens forsvarer.

Foto: Knut Brendhagen / NRK


17-åringen fra Hokksund ble kritisk skadet lørdag etter å ha blitt påført stikkskader. Han døde søndag på Ullevål sykehus.

Den 18 år gamle mannen som er siktet, ble pågrepet av en patrulje som kom til stedet like etter.

– Han har det svært vanskelig nå, sier 18-åringens forsvarer, Karsten Gjone.

Inviterer til møte

Øvre Eiker kommune vil i samarbeid med de pårørende åpne kultursalen på Hokksund ungdomsskole førstkommende onsdag klokka 18.00.

Dette vil være en møteplass for alle som har ungdommer som var på festen i Hokksund lørdag.

Lensmann Stig Rønneberg vil orientere om hendelsen, og kommunelegen vil snakke om hvordan foresatte kan være den støttespilleren som
disse ungdommene trenger nå.

NRK.no oppdaterer saken.