Normal

18-åring dømt etter dødsulykke

En 18 år gammel mann fra Bergen er dømt til 60 timers samfunnsstraff etter en dødsulykke i Hemsedal.

Hemsedal

DØDSULYKKE: En 18 år gammel jente omkom i ulykken på riksvei 52 i februar i år.

Foto: Steinar Bleken / Steinar Bleken

18-åringens kjæreste omkom i ulykken som skjedde da personbilen kolliderte med et vogntog under en forbikjøring på riksvei 52. Hallingdal tingrett mener sjåføren burde ha avbrutt forbikjøringen.

– Tingretten har lagt til grunn at forbikjøringen ikke var uaktsomt, men det var straffbart og uaktsomt at forbikjøringen ikke ble avsluttet tidligere, sier 18-åringens forsvarer, Einar Drægebø til NRK.

Fikk skrens

I domspremissene slås det fast at det var vanskelige kjøreforhold og svært glatt over fjellet da ulykken skjedde. Da 18-åringen startet forbikjøringen oppdaget han at de kom et vogntog i motsatt retning.

Bilen som ble forbikjørt bremset for å slippe 18-åringen inn igjen, men da bilen kjørte over den snødekte midtrabatten, fikk den en firehjulsskrens og traff vogntoget med venstre bakdør og havnet utenfor veien på motsatt side.

Bilførerne som ble forbikjørt trodde den dømte skulle rekke å komme seg inn i eget kjørefelt før møtet med vogntoget, og oppfattet ikke situasjonen som spesielt farlig før 18-åringen fikk skrens på bilen.

18-åringen er også fradømt førerkortet i to år, ifølge dommen fra Hallingdal tingrett.