17-åring døde

17-åringen som pinsehelgen ble innlagt på Ullevål sykehus etter en fest i Drammen døde mandag ettermiddag.

17-åring døde

Venner av 17-åringen har lagt ned blomster og lys til minne om gutten.

Foto: NRK

Politiet bekrefter overfor NRK at 17-åringen som ble innlagt på Ullevål sykehus etter en fest på Konnerud i Drammen i pinsehelgen, døde på sykehuset mandag.

Vibeke Gjøslien Martins

Jourhavende jurist, Vibeke Gjøslien Martins.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

Jourhavende jurist ved Drammen politistasjon, Vibeke Martins, sier til NRK at de må avvente obduksjonen for å få avklart dødsårsaken.

– De siktede er fremdeles siktet i saken, forklarer Martins.

To jevnaldrende guttene er siktet for vold, men det er fortsatt for tidlig å si om det blir tatt ut tiltale mot de to, ifølge politiet.

Politiet mistenker at 17-åringen tok narkotika og at han var involvert i en voldsepisode. Men det er for tidlig å si hva som forårsaket skadene.

Havnet i koma

– På lørdagen var det et vorspiel på Konnerud, der fornærmede tok narkotika og ble på et tidspunkt i dårlig form. Han ble kjørt fra vorspielet. Personene som kjørte ham skulle i utgangspunktet hjelpe han til legevakta eller liknende, men på veien så skjedde det noe som gjorde at det ble utøvet vold mot fornærmede.

Slik beskrev påtaleansvarlig ved drammenspolitiet Jon Ivar Johansen hendelsesforløpet fra pinsehelga da 17-åringen havnet i koma etter vorspielet.