NRK Meny
Normal

Politiet: – Nedslående og skremmende

16 bilførere mistet førerkortet på E16 søndag kveld. Politiet varsler at de vil ha flere kontroller.

Fartskontroll

Flere bilførere langs E16 vil bli målt av politiets laser i tiden som kommer (illustrasjonsbilde).

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Det er nedslående og skremmende at det er så mange som kjører så fort, sier trafikkansvarlig Knut Nyhus ved Nordre Buskerud politidistrikt.

For i en fartskontroll på E16 ved Sollihøgda i Hole søndag kveld fikk hele 16 bilførere beslaglagt førerkortet sitt. Høyeste hastighet som ble målt var på 132 kilometer i timen. 12 av bilførerne kjørte i mer enn 121 kilometer i timen. Kontrollen var i sørgående retning.

– Alle førerkortene ble beslaglagt fordi bilførerne kjørte over hastighetsgrensa. Ingen av dem ble beslaglagt fordi føreren hadde for mange prikker, sier Nyhus.

Laster Twitter-innhold

Det var mindre trafikk enn vanlig på en hjemfartsdag etter helga, og kjøreforholdene var gode. Politiet har så langt ikke full oversikt over hvor bilistene var bosatt.

Flere kontroller

Etter de nedslående tallene varsler politiet at de vil ha flere kontroller i tiden som kommer.

– Sammen med UP kommer vi til å følge opp kontrollaktiviteten på E16. Vi ønsker å se om det er vanlig at mange kjører så fort når det er lite trafikk, og at det åpner for muligheten til å kjøre fortere.

Alle som ble stoppet samtykket til at førerkortet ble beslaglagt på stedet. Tre personer fikk i tillegg forenklede forelegg.

– Vi måtte etter hvert konsentrere oss om de som kjørte fortest. Noen var nok heldige og slapp unna, fordi vi ikke hadde kapasitet til å kontrollere alle bilistene, avslutter Nyhus.