NRK Meny
Normal

1500 ungdommer inntar hoppanlegget

Tirsdag åpner Landsstevnet i Norges Bygdeungdomslag. Der byr man på alt fra swingdans via trappeløp til eksteriørbedømming av hest.

Even Hoffart

Hovedkomiteleder Even Hoffart gleder seg til å komme i gang med landsstevnet.

Foto: Anne Martine Kopland

Sjelden har begrepet «noe for enhver smak» passet bedre enn når Landsstevnet i Norges Bygdeungdomslag går av stabelen mellom 14. og 19. juli.

1500 ungdommer fra hele landet er ventet å innta hoppanlegget i Vikersund.

– Det er veldig mye som skal på plass. Det er masse logistikk. Bare i tevlingene er det 1050 som skal være med. Alle skal ha mat og drikke og det trengs parkering og vakter.

Det sier en småstresset hovedkomiteleder, Even Hoffart.

I halvannet år har man jobbet med arrangementet. Det vil si at da landsstevnet ble arrangert i Akershus i fjor, var gjengen i Buskerud allerede godt i gang med planleggingen. Og enda skulle Hoffart ønske at man startet tidligere.

– Særlig det å få på plass hovedkomiteen som skal planlegge og arrangere må på plass tidlig. Alt skjer tross alt på dugnad, forteller han.

Variert program

Selv om det fortsatt jobbes på spreng, lover han at alt er på plass tirsdag kveld. Og da er det duket for et program med stor variasjon. Musikkmessig spenner det fra Staysmann og Lazz til Hellbillies, mens man kan glede seg til alt fra cuper i fotball og volleyball, til swingdans og eksteriørbedømming av både storfe og hest.

– På tevlingsbiten har vi alt fra spekemat til kokkekamp. Traktorkjøring, motorsag og swingdans. Der er det mye forskjellig på programmet. Og på konsertbiten byr vi på både kjente og ukjente band, som spiller forskjellig sjangre av musikk. Så vi håper vi skal favne om de fleste, forklarer Hoffart.

Hoppbakken i Vikersund sett fra nedsiden

Hoppbakken i Vikersund er oftest avbildet snødekt og med skihopp ned mot, og over, 250 meter. Men denne uka inntar 'bygdeungdommen' anlegget.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

Det sosiale i sentrum

Men selv om programmet favner bredt, er det allikevel det sosiale som står i sentrum.

– Det kommer mange fra hele landet, og mange kommer år etter år. Det er en veldig stor vennegjeng som treffes én gang i året, sier Hoffart.

Selv gleder han seg mest til det hele er i gang, og at han kan trekke pusten og slappe av.

– Jeg gleder meg til at leiren fylles opp. Og så håper jeg ting kan roe seg litt når vi har kommet til onsdagen og fått gjennomført litt og sett hvor skoen trykker. Jeg tror dette blir veldig bra, avslutter Hoffart.