NRK Meny
Normal

En lysende fremtid for Eirik (15)

DRAMMEN (NRK): Eirik Grønvold fra Drammen vant en konkurranse og skal sette lys under ungdoms-OL med sitt eget lysdesign.

Eirik Grønvold (15) fra Drammen skal lyssette med sitt eget design under ungdoms-OL på Lillehammer.

Eirik Grønvold reiser tirsdag til Lillehammer. Før avreise viste han fram elementer han skal bruke i sitt lysdesign.

– Det kribler litt i magen, men jeg tror det skal gå bra, sier Eirik Grønvold.

15-åringen er klar for avreise til Lillehammer og vinterens store eventyr. Med et 200 meter langt område som lekeplass, vil 15-åringen fra Drammen få oppmerksomhet fra tusener av mennesker. Området skal han lyssette med sitt eget design.

– Fjell i pleksiglass er hoveddelen av det jeg har med til Lillehammer. De lager bølger som skal vise utvikling. Mottoet til ungdoms-OL er "Spreng grenser, lag morgendagen", og da er det utvikling som er viktig, sier Grønvold.

Kombinerer gammelt og nytt

Med sin spesielle design, der han tar i bruk gamle piktogrammer fra Lillehammer-OL i 1994 og kombinerer de med nye piktogrammer, vil han gå fra det gamle til det nye. Med ideen vant han en konkurranse, og prisen på 100.000 kroner går til å leie utstyr og folk til å gjennomføre prosjektet.

Juryen mener at bidraget til 15-åringen skiller seg ut både i form av praktisk tankegang og gjennomføringsevne. Han får skryt for å ha tenkt stort, men likevel er det mulig å gjennomføre prosjektet hans.

– Jeg leverte et forslag som juryen likte. Det skulle ikke være for vanskelig å sette opp og holde seg innenfor budsjettet. Jeg synes det jeg leverte var kult, avslutter 15-åringen.