NRK Meny
Normal

- Kjempeløft for bygda

Etter at Kringkastingsorkesterets besøk i Modum ble sendt på NRK merker bygda et massivt løft. Nå vil de markedsføre seg enda mer.

Da KORK kom til bygda (2:5)

Erland Evjen spiller sin egen sang sammen med KORK.

Foto: Nils J.Maudal

– Dette var helt fantastisk! Selve julekvelden for oss!

Det sier kommunikasjonssjef i Modum kommune Eivind Kopland. Etter at programmet ble sendt på lørdag forteller han om et stort løft for hele bygda.

Dugnadsånd

– Vi føler at dette nesten var "Da Modum kom til Norge", og ikke da KORK kom til oss. Vi har fått vanvittig med reaksjoner fra over hele landet.

Seerne fikk se et svært engasjert bygdefolk som møtte opp til dugnad for festen. Kopland forteller at dette er en av de tingene som gir mest stolthet.

– Det er to ting jeg vil trekke frem. For det første det enorme engasjementet og dugnadsinnsatsen som ble vist. Er det hopprenn i Vikersund trår folk til. Og kommer KORK til bygda brettet moingene opp ermene og tar seg fri fra jobb og setter alle kluter til.

SE ERLAND EVJEN SPILLE "STABBURSTRAPPA" HER!

Det andre er talentene Kopland så på skjermen. Han er sikker på at både Killeburn Brae og Erland Evjen kommer til å få spilleoppdrag så det holder i fremtiden. Også Lars Bottolf rørte mange da han fikk sin langvarige drøm om å spille med KORK oppfylt.

Tubaspiller Lars Bottolfs,(88) blir plukket ut som talent til Da KORK kom til bygda.

Lager filmer

Nå vil kommunen bruke effekten av lørdagsunderholdningen og sette i gang en markedsføringskampanje som retter seg spesielt mot Østlandet.

– Fremsynte politikere var smarte nok til å sette i gang dette slik at vi får annonsert og fristet folk til å komme til denne perlen på jord. Ikke bare som turister, men også kanskje for å bosette seg her. Det er om lag ti femten filmer av moinger som forteller om hvordan det er å bo i bygda. Både innflyttere og de som har bodd her hele livet.

Modum er ifølge kommunikasjonssjefen et fantastisk sted å bo. Folk gir av seg selv, stiller opp og bryr seg.

– Dette har vært et stort løft for stoltheten. Et fantastisk opplegg av NRK og Linn Skåber. Nå vil jeg i alle mine leveår betale lisensen med glede, avslutter Kopland.

Talentet Killieburne Brae i Da KORK kom til bygda, Modum.