NRK Meny
Normal

- Det var et mareritt

Den siste kvelden Tranbykvinnen så mannen sin, beskriver hun som et mareritt. Mandag startet den drapstiltalte sin forklaring.

Tranby-saken parkeringsplass

I mars 2013 ble Per Gunnar Asheim funnet i en utbrent bil på denne parkeringsplassen på Tranby i Lier. Mannens ektefelle er tiltalt for drap.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Selv om hun skal forklare seg i mange dager, kommer tingrettsdommer Norunn Sundet raskt til det som skjedde i påsken 2013 da mannen ble funnet død. Hun ber tiltalte fortelle om mandagen i påskeuka.

– Den kvelden var som i en marerittfilm, sier tiltalte.

– Barna fortalte at pappa hadde slått og dunket hodet til ett av barna mot badekaret. Jeg spurte mannen min hva han hadde gjort. Vi kranglet mye og senere dro han. Etter det har jeg ikke sett han.

Les også:

Barnefordelingssak

Kvinnen forteller at det var en vanskelig tid i ukene før påsken. Ekteparet var i ferd med å skille lag. De hadde vært til mekling for å finne ut hvem barna skulle bo hos. Hun startet en sivilsak mot mannen for å beholde barna, men da barnevernet opprettet sak for å ta omsorgen fra foreldrene, ble saken hennes utsatt.

– Fredagen før påske gikk han plutselig med på å plassere barna hos en fosterfamilie. Jeg kunne ikke forstå hvorfor han ville det. Bare for å straffe meg? sier kvinnen.

Forhold til en annen mann

– Hvorfor skulle han straffe deg? spør statsadvokat Trude Elisabeth Sparre.

– Fordi jeg hadde innledet et forhold til en annen mann. Han kunne ikke skjønne at jeg ville ha en annen enn han.

Kvinnen forteller om et langt ekteskap der de store problemene begynte i 2010 da hun innledet et forhold til en annen mann.

Les også:

Fylte diesel to ganger

En av grunnene til at påtalemyndigheten mener det er kvinnen som har drept Per Gunnar Asheim, er at hun skal ha kjøpt en bensinkanne, engangshansker og fyrstikker rett før dødsfallet. I vitneboksen forteller kvinnen at hun fylte diesel tirsdag i påskeuka selv om hun hadde fylt kvelden før.

– Fylte ikke du diesel kvelden før også? Spør tingrettsdommer Sundet.

– Ja, men jeg fylte ikke fullt, tror jeg.

Onsdag fikk tiltalte telefon om at bilen hadde brent.

– Jeg satte meg i bilen og kjørte dit. Det var det siste …, sier kvinnen.