NRK Meny
Normal

- Bør åpne seg for omverdenen

Både politiet og moskeen til den voldssiktede imamen får i dag besøk av nestlederen i justiskomiteen på Stortinget.

Akhtar Chaudhry

Nestleder i justiskomiteen på Stortinget, Akhtar Chaudhry

Foto: Andreas Behring

Nestleder i justiskomiteen på Stortinget, Akhtar Chaudhry, kommer fredag til Drammen for å møte både politiet og meningheten hvor en imam er siktet for vold mot flere barn.

Chaudry mener det er på tide at Moskeene i langt større grad åpner seg for omverdenen, og at styrene i menighetene går seg selv etter i sømmene for å sikre at barna er trygge.

Les: Imam siktet for vold mot barn

Les: Imamen permitteres

- Skjerpet fokus

- Jeg tror at jeg kommer til å oppnå et skjerpet fokuset på barns rettssikkerhet i Norge. Dette dreier seg om små barn som er avhengige av omsorg og beskyttelse fra voksne. Da må ikke de samme voksne utsette dem for vold, sier stortingspolitiker, Akthar Chaudhry.

Les: - Ikkje velkommen om du slår

Les også: - Galt å slå uansett

Vil undersøke rutiner

Nabi Ghulam

Imam Nabi Ghulam er siktet for å ha slått barn med stokk på koranskolen.

Foto: NRK

De siste dagane har det vært stor oppmerksomhet rundt den islamske menigheten Islamic Cultural Society i Drammen, etter at det mandag kom fram at politiet har sikta imamen deres for vold mot barn.

Politiet mener blant annet at han skal ha slått barna med en stokk, om de ikke klarte å lære koranleksa si. SV-politikeren vil i morgen møte menigheten for å høre hva slags rutiner de har for å sikre at barna er i trygge hender.

- Styrene i moskeene har et stort ansvar. De sitter der både på vegne av samfunnet og myndighetene. Da må de sørge for at de som er satt til å undervise barn er inneforstått med hvordan norsk lov fungerer, sier Chaudry.

Han skal også møte politiet i Drammen, for å høre hva slags rutiner de har når de møter slike saker.