Hopp til innhold

Venner i natta

Tom Erik Thoresen, Silje Marie Lien, Eli Bergman, Elisabeth Strand Mølster og Michael Skorbakk (bildet) er venner i natta for hundretusener hver eneste natt året rundt. Fra midnatt til klokka to serverer de Nattønsket i NRK P1.

Tom Erik Thoresen, Silje Marie Lien, Eli Bergman, Elisabeth Strand Mølster og Michael Skorbakk.

Tom Erik Thoresen, Silje Marie Lien, Eli Bergman, Elisabeth Strand Mølster og Michael Skorbakk hører du som programledere i Nattønsket i NRK P1.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Det store kringkastingshuset på Tyholt i Trondheim er tomt og stille den gangen vi er på besøk. Bare innerst, borterst i en av de lange gangene er det aktivitet. Nattvert Elisabeth Strand Mølster og assistent Nadina Hasic er travelt i gang med å forberede seg til nattas sending.

- Jeg tror vi betyr ganske mye for veldig mange. Det er noe eget med å være våken om natta. Det er stille i både hus og gater, tid for ettertanke, noen har god tid, kanskje ensomt for noen, andre kan ikke eller får ikke sove. Derfor er vi nok gode å ha for veldig mange. Vi får masse respons og alle tilbakemeldingene gjør det ekstra hyggelig å være nattvert, sier Elisabeth.

Tatt på senga

Knapt har hun begynt programmet før det tikker inn en melding fra Tove i Finnmark. - Fy, søren også. Tror du ikke hun kjenner oss så godt at hun klarer å gjette hvilken konkurranse vi har tenkt ut og har svaret klart lenge før vi har hatt konkurransen på lufta. Nei, ikke om hun skal få det så lett. Jeg pønsker ut en ny konkurranse nå med det samme, sier en lett irritert Elisabeth.

Samtidig kan hun heller ikke gjøre annet enn å trekke på smilebåndet. Litt morsomt også at noen følger så godt med på det de holder på med. Tove i Finnmark, Geir i Ålesund og mange andre er de på fornavn med.

Nattvert Elisabeth Strand Mølster

- Jeg tror vi betyr ganske mye for veldig mange. Det er noe eget med å være våken om natta, sier nattvert Elisabeth Strand Mølster som byr på Nattønsket i NRK P1.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

I helgene, om sommeren og i høytidene er det ekstra mange som følger sendingene og som er gjengangere med meldinger og innspill. - Ekstra artig at folk legger til en linje eller to om hvor de er eller hva de holder på med. Det gjør alt mer levende og konkret for oss, sier Elisabeth.

SMS-ene plopper inn

Mens ønskene om platehilsner tidligere kom som brev og kort i hauger og bunker har SMS og e-post tatt over. – Det er ekstra hyggelig når vi får et brev eller et kort, men det får vi stadig mindre av. I natt hadde jeg tre brev, fax er det også helt slutt på. De fleste bruker mobiltelefonen og en god del e-post, sier Elisabeth.

På en av de mange dataskjermene hun har foran seg kan hun lese SMS-ene som plopper inn. Før sendinga er over har hun tatt i mot 530 SMS-er. På en annen skjerm kan hun lese de rundt 200 e-brevene som også plopper inn.

Tyholttårnet

Via Tyholt-tårnet spres Nattønsket til det ganske land.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Klokka ett bryter Dagsnytt-kjenningen inn. Tid for et lite pusterom. Elisabeth nytter pausen til å puste litt ut og gjøre ting klart for andre og siste time. Snart er hun i gang igjen. SMS-ene og e-postene plopper stadig inn.

27 slapp til

Når klokka nærmer seg to har 27 sluppet til med sine platehilsner. – Vi prøver å ikke prate mer enn nødvendig slik at vi får plass til så mange platehilsen som mulig, sier hun og gir gjerne noen gode råd om hvordan man øker sjansene for å komme med i Nattønsket.

- Et godt tips er å ikke ønske seg de mest populære melodiene. ”Alle” ønsker dem – og vi spiller jo ikke samme plata mer en maks en gang hver natt. Så å være litt kreative med plateønsket kan være lurt, smiler Elisabeth.

NRK P1 kl 00.05 - 02.00

Ønsker du å få med en platehilsen i Nattønsket sender du enten en SMS med kodeord NATT til 1987, et e-brev til natt@nrk.no eller et brev eller kort til Nattønsket, NRK, 7005 Trondheim.

Nattønsket i NRK P1 fra midnatt til kl 02.00 hver eneste natt!

Nattønsket i NRK P1 fra midnatt til kl 02.00 hver eneste natt!

Foto: NRK