NRK Meny
Normal

Van the Man!

En lekkerbisken for alle som liker Van Morrison er anbefalingene fra P.I.L.S.-gutta denne gangen.

Van Morrison

Van Morrison

Van Morrison råder ikke selv over rettighetene til alt sitt materiale. Derfor er ikke nyutgivelsene komplette, men mer kommer etter at han har kjøpt tilbake rettigheter.

Så godt som hele katalogen til Van Morrison blir nå gjenutgitt med remastret lyd og ekstralåter. Til sammen 30 titler slippes på markedet i løpet av året.

Platene slippes i fire omganger, med syv eller åtte titler i hver omgang. De første syv foreligger nå, de neste åtte kommer i juni. Deretter slippes syv nye titler i september, før serien blir komplett med de siste åtte titlene i januar 2009. På toppen av dette gir Van Morrison ut et splitter nytt album i mars!

Ikke kronologisk

Van Morrison

Van Morrison blir ikke utgitt kronologisk, men hver nyutgivelse inneholder sanger fra ulike epoker i hans solokarriere.

Platene blir ikke utgitt kronologisk. I stedet velger Morrison klokelig nok å hoppe litt frem og tilbake, slik at hver omgang inneholder titler fra forskjellige epoker av hans solokarriere.

Den første bolken av gjenutgivelser inneholder følgende titler: ”Tupelo Honey” fra 1971, den doble konsertplaten ”It’s Too Late To Stop Now” fra 1974, ”Wavelength” fra 1978, ”Into The Music” fra 1979, “A Sense Of Wonder” fra 1984, “Avalon Sunset” fra 1989 og “Back On Top” fra 1999. Hver av studioplatene inneholder to bonuslåter hver.

Mangler noen titler

Van Morrison

Det eneste skåret i gleden, er at Van Morrison selv ikke råder over soloplatene han laget før 1971. Tre av hans viktigste utgivelser er således ikke inkludert i relanseringen: ”Astral Weeks” (1968), ”Moondance” (1970) og ”His Band And The Street Choir” (1970) eies av Warner, noe som etter sigende er til stor irritasjon for artisten selv.

Heller ikke de første opptakene som Morrison gjorde som soloartist er med i serien av relanseringer, men de finnes allerede tilgjengelig i remastret form. Van Morrison har imidlertid klart å kjøpe tilbake rettighetene til alle opptakene som hans gamle gruppe

Them gjorde på 60-tallet, og disse kommer i samlet form på den doble ”The Story Of Them” i januar 2009.