Vakkert, vakkert, vakkert

Arve Hernriksen, fjorårets "artist in residence" under Moldejazz, gjorde seg bemerket med en sakral og vakker konsert i Molde domkirke. Få den med deg.

Arve Henriksen
Foto: K&U / K&U

I denne utgaven av Jazzklubben serveres sakrale toner fra Domkirken i Molde. En av våre aller fremste trompetister, Arve Henriksen , fjorårets "artist in residence" under jazzfestivalen i Molde, gjorde en rekke ulike prosjekter gjennom uka;

Samspill

Supersilent.

Arve Henriksen, Helge Sten, Ståle Storløkken aka. Supersilent.

Foto: Rune Grammofon/ Anja Basma

Fra New Orleans konsert med Ytre Suløen Jass- ensemble til avantgardemusikk med Supersilent . Siste dagen av festivalen rundet han det hele av med avslutningskonsert, der han fikk med seg sin faste makker fra gruppa Supersilent, Ståle Storløkken. Storløkken veksler mellom å spille keyboards og på Molde Domkirkes eget kirkeorgel. Jan Bang står for sampling.

Vokaltrio

Men det er ikke bare disse gutta du får høre. For første gang i Norge spilte Arve Henriksen sammen med Trio Mediæval , den norsk/svenske vokaltrioen som de siste årene har gjort stor suksess i inn- og utland med deres tolkninger av middelaldermusikk.

Favner vidt

Arve Henriksen

Arve Henriksen.

Foto: Kristin Heien Børnes / NRK

Det er sagt om Arve Henriksen: "han er både sær og populær, og hans evne til å fange musikken i et hvert øyeblikk vekker oppsikt og gir innsikt. Hans unike innlevelse gjør hvert eneste møte med hans musikk til en ny opplevelse."
Musikken du får høre spenner bredt, fra anonym 1200-tallsmusikk via norske folketoner til franske Olivier Messiaen og amerikanske og engelske samtidskomponister - og improvisasjoner skapt der og da i Molde Domkirke.

Sørg å få med deg påskeutgaven av Jazzklubben med Arve Henriksen, Ståle Storløkken, Jan Bang og Trio Mediæval. I NRK P2, søndag 4. april. Programleder er Tine Skolmen.

Jazzklubben

Hør NRK P2 direkte