NRK Meny
Normal

Ultimasjef på plass.

Lars Petter Hagen (33) er engasjert for ett år i stillingen som direktør og kunstnerisk leder for Ultima.

Lars Petter Hagen
Foto: Sveinn Fannar Johannsson

Mangeårig sjef for samtidsfestivalen Ultima, Geir Johnson, har tatt et års permisjon fra jobben. I dag ble det klart at Lars Petter Hagen (33) tar over stillingen som direktør og kunstnerisk leder for festivalen i Johnsons fravær.

- Endel avtaler er inngått allerede for høstens Ultima, men jeg ville ikke tatt jobben om jeg ikke hadde fått være med å prege festivalen på min måte, sier Hagen. Han regner med å være på plass i stillingen for fullt fra 1. februar.

Hva vil du tilføre festivalen?

- Nå skjer det så mye i hele kunstfeltet, og de aller mest spennende prosjektene innen samtidsmusikken ligger på tvers av sjangre - både mellom musikksjangre og mellom musikk og andre kunstformer som billedkunst og teater. Så her er det mye å se på, mener Hagen.

Komponist selv

Hagen kommer fra stillingen som kunstnerisk leder i landsforeningen for Ny Musikk, og har også vært kunstnerisk leder for Nordic Music Days 2009 og Happy Days Sound Festival, som han var med å etablere i 2005. Han er utdannet komponist ved Norges musikkhøgskole, og frilanser fortsatt innen faget.

Johnson fikk kritikk for ikke å være opptatt av publikum i sitt arbeid. For Hagen er det et mål å få flere folk til å komme.

-Vi skal alltid tilstrebe et større publikum. Det er viktig at festivalen oppleves som relevant i dag, og jeg er opptatt av kontekst og dialog som utgangspunkt for å forstå verket. Her er det et stort potensiale for å skape nye opplevelser for publikum, sier han.