NRK Meny
Normal

Tone Nordahl

Hun dyrker landets dyreste sukkererter og har nettopp begynt på rokurs. Tone Nordahl er programleder i Nyhetsmorgen. Møt Ukas P2-fjes som synes morgenstund kan ha gull i munn.

Tone Nordahl

Tone Nordahl: programleder i Nyhetsmorgen

Foto: Kari Finstad Wiberg / NRK

Hun begynner på jobb halv fem om morgenen flere dager i uka, og da tenker hun at de som sover går glipp av noe. - Man får følelsen av å være i forkant, sier Tone.

Ukas P2-fjes har vært i NRK siden 1996. Da fikk hun praksis i Østlandssendingen mens hun tok journalistutdanning. Siden den gang har hun jobbet med nyheter i Dagsnytt og Alltid Nyheter.

I februar ble Nyhetsmorgen slått sammen. Nå er det kun én programleder mellom 06.30 - 07.30.

Har Nyhetsmorgen blitt bedre?

- Noen synes det var en fordel at de ulike bolkene kom på faste tider, men det er mye bra med den nye fleksibiliteten. Vi har en halv time lenger å boltre oss på, og kan belyse ulike aspekter av samme sak.

Hva synes du er en god nyhet?

Tone Nordahl

Tone ønsker seg gode nyheter for barna

Foto: Kari Finstad Wiberg / NRK

- Gode nyhetssaker er ofte dårlige nyheter for de som berøres. En god sak skal overraske, oppdatere og provosere. Lytteren skal bli litt klokere og oppleve at det angår dem.

Det ville være kult en dag å kunne si på lufta: "Nå er alt i orden!"

Selv synes jeg alt som berører barn er viktig. Hvis myndighetene klarer å innfri full barnehagedekning og avskaffe fattigdommen, ville det virkelig være gode nyheter.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

- Samboeren min jobber også i turnus. Han er produsent i Nyhetsmorgen. Vi har et barn, og liker å ta en tur i marka sammen, og å pusle i hageparsellen. Det kan anbefales for hele familien, men det er langt fra lønnsomt. I fjor spiste sneglene opp det meste av den lille avlingen.

Naboene våre har dratt oss med på rokurs denne våren, og det angrer vi ikke på. Roklubben viste seg å være et sted for folk i absolutt alle aldre. Veldig gøy!

Hva hører du ellers på radio?

- Jeg hører mye på nyhetssendinger. På P2 prøver jeg å få med meg Dagsnytt 18, Ukeslutt, Hallo i uken, Radiodokumentaren og Kulturnytt. Jeg hører også på BBC, og nå som vi har fått oss nettradio hjemme, kan vi høre på tusenvis av kanaler fra hele verden.

Hvilke tre bøker kan du anbefale?

- Krimtriologien til Stieg Larsson synes jeg var strålende. Jeg har akkurat lest tre bøker av Anna Gavalda som jeg også likte veldig godt: "Saman er ein mindre aleine", novellesamlingen "Eg vil at nokon skal vente på meg" og "Eg elska ho". Vi leser også Ole Brumm om dagen, - det er så fint å gjenoppleve de gode historiene sammen med barn.

Hva vil du anbefale P2-lytterne?

- Sjekk ut tilbud om podkast. Ta med deg gode programmer ut og nyt sommeren!

Les mer om NRKs podkast tilbud her: www.nrk.no/podkast

Nyhetsmorgen på NRK P2
hverdager kl. 06.29 - 08.00