Normal

Krim-slam med Siss Vik

Det blir nifse mord og skummel stemning i denne ukas Radiofront. Gikk du glipp av eventet på Litteraturhuset sist onsdag, kan du få det med deg i P2!

Bokprogrammets Siss Vik.

Siss Vik.

Foto: NRK

Etter modell av poesi-slam, ble fire krimforfattere invitert til å lese opp avsnitt med sine nifseste mord, tøffeste etterforskere og skumleste stemninger. En streng fagjury og publikum ga poeng for fremførelsen og kåret en vinner.

Hva er Radiofront?

- Radiofront er søndagstur for hjernen! Hver uke speider Jostein Gjertsen og jeg i kultur og samfunn etter tendenser på tvers av fagfeltene. Ved å ”tvinge” sammen alt fra tegneserie, opera, mote og litteratur under ett tema, finner vi sammenheng der andre ser kaos.

Radiofront skaper dialog mellom kunstformer og mennesker som ellers lever sine atskilte liv.

Programmet gir lytteren sanseopplevelser, overraskelser og gleden av å komme seg opp på den litt bratte, men utsiktsrike
bakketoppen, i hyggelig selskap.

Hva hører du på?

- Om morgenen hører jeg mest på P3. Er for trøtt og følsom i sjelen etter søvnen til å ta innover meg økonominyheter, kutt i bevilgninger og dagens allegro.

Når det gjelder musikk har jeg for tiden fullstendig dilla på plata til Silje Vige. Hun som vant norsk grand prix med ”Alle mine tankar”, husker du.

Har du noe favoritt P2-program?

- Er mest helgelytter. Jeg liker "På sporet", selv om jeg ikke bryr meg om klassisk, fordi Erling Sandmo og Nina Krohn er så sykt gode formidlere og likeverdige i studio.

"Studio Sokrates" fordi programleder Lars Nilsen er så lun og flink til å bringe sammen disse to helt ulike tingene filosofi og jazz. Digger kringkasterne for å ha bestilt et så rart og fint program.

Gode korrespondentbrev står høyt i kurs. Sissel Wold og Cathrine Løchstøer er favoritter.

Hva har du gjort tidligere?

- Studert i hundre år og tre måneder. Så Morgenbladet og deretter debattleder/ bokbader/ redaktør/ journalist for en haug med ulike oppdragsgivere. I NRK har jeg vært på og av siden 2001

Er det noe du vil anbefale P2-lytterne å lese?

- Det fineste jeg selv har lest i det siste: Gudmund Skjeldals ”Fallande snø”, Sarah Johnsens ”White Man” og Christian Refsums ”Ingen vitner for vitnet”.

- Jeg ønsker meg flere smale nisjeprogrammer på radioen! For eksempel ”Noe til overs: Et program om personlig økonomi”, ”Arven etter mor: et program om juss og familiekonflikter” og ”Pop og pelargonier” (sier seg vel selv, jfr. Studio Sokrates)

Hør Radiofront i NRK P2, søndager kl.1203 og påfølgende tirsdag kl. 2030. Programledere er Siss Vik og Jostein Gjertsen

Jostein Gjertsen og Siss Vik er programledere for Radiofront.

Jostein Gjertsen og Siss Vik er programledere for Radiofront.

Foto: NRK