Sigrid Sollund

Hun er opptatt av norsk politikk og kjører gjerne debatt. Sigrid Sollund er programleder og reporter i Ukeslutt og Dagsnytt 18. Møt Ukas P2-fjes som er stolt av å være fra Oslo.

Sigrid Sollund, Dagsnytt 18

Sigrid Sollund jobber i Dagsnytt 18

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

- Det er så mange som på død og liv vil bo her, men som bare klager over byen, sukker Sigrid Sollund som er vokst opp på Skullerud. - Drabantbyene blir jo nesten som små landsbyer og nærheten til marka er veldig bra, - der liker jeg meg godt, fortsetter hun.

Hun begynte i NRK for syv år siden, mens hun studerte til journalist i Volda. Etter praksis i Østlandssendingen, begynte hun i Alltid Nyheter og siden har Sigrid jobbet på Innenriks, i Politisk, Økonomi og i NRK 2.

Hva er det beste med å jobbe i Dagsnytt 18?

- Det er en morsom sending å lage. Med en hel time til disposisjon kan vi få til en bredde og ta opp varierte temaer. Vi dekker både utenriks, norsk politikk og kultur.

Det er like mange som ser på TV som hører programmet på radio. Dagsnytt 18 er et av de mest sette programmene på NRK 2. Vi får en del innspill og tilbakemeldinger fra publikum. Men det er typisk at de sender ros direkte til meg, men hvis jeg får ris sendes det til hele redaksjonen.

Hvilke saker brenner du for?

- Jeg er opptatt av norsk politikk og litteratur. Det er gøy å lage sending når det skjer noe stort, som en ny regjering for eksempel. - Og når vi har engasjerte folk i studio med tydelige budskap, som skaper god debatt. - Det verste er oppkunstruerte debatter der alle egentlig er enige eller likegyldige.

Er det noen dere inviterer ofte?

- Ja, Erik Solheim og Raymond Johansen er gjengangere. Vi blir beskyldt for å være topptunge, og vi kan bli mer kreative når vi inviterer folk. Jeg jobber for å øke kvinneandelen.

Hva gjør du når du ikke jobber?

Sigrid Sollund, Dagsnytt 18

Sigrid anbefaler gourmetklubb og litteraturgruppe

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

- Da er jeg sammen med datteren min, leser bøker, ser film og treffer venner. Jeg er med i en gourmetklubb sammen med tre menn, der vi lager tre-retters middager.

Også er jeg med i en litteraturgruppe. Vi er tre stykker som blir enige om en bok. Så møtes vi og snakker om den. Det kan anbefales! Det er jo av og til litt kjedelig å bli ferdig med en god bok, men da er det fint å dele den med noen. Vi har fri flyt av tanker rundt boka, som blir mer og mer surrete etter noen glass med vin, smiler 32-aringen.

Hvilke tre bøker kan du anbefale?

- Jeg liker klassikere, - da vet man at man får noe igjen. Jeg liker godt Graham Greenes "Gjøglerne", "Reisen til nattens ende", av Louis-Ferdinand Céline og Hamsuns "Mysterier".

Hva hører du på radio?

- Jeg lytter til Nyhetsmorgen, Her og nå, Radioselskapet og Dagsnytt 18 på P2. Jeg liker den klassiske musikken og synes ofte Radioselskapet spiller bra låter. Midt på dagen kan det bli litt kjedelig med P2. I bilen liker jeg å høre på P3.

Hva kan du anbefale P2-lytterne?

- Hør på radio selv om det er fint vær. Ta med en liten radio ut!

Hør Dagsnytt 18 på NRK P2
hverdager kl. 18.00 - 19.00