NRK Meny
Normal

Ingrid Bjørnov

Hun har vært med å prege norsk musikkliv i over 25 år. Nesten halve livet har hun samarbeidet med Benedicte Adrian, og de siste årene har hun utmerket seg med egne sceneshow.

Ingrid Bjørnov

Musiker og artist Ingrid Bjørnov

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian

Dollie De-Luxe

Foto: Thorberg, Erik / Scanpix

Allsidig karriere

Ingrid Bjørnov er oppvokst på Oppsal i Oslo. Da hun var fem år begynte hun å ta pianotimer. Sammen med Benedicte Adrian sendte hun en kassett til radioprogrammet "Lydbandmix" på NRK i 1979, med 18 sanger. En av dem ble spilt på lufta og førte til tilbud om platekontrakt. Debutplaten "Dollie" utkom i 1980 og ble en stor suksess.

Dollie-jentene deltok i Melodi Grand Prix tre ganger, den siste i 1984 hvor de vant med "Lenge leve livet".

Which Witch

De blandet rock og opera og ga ut albumet "Rock vs Opera" i 1986. Det ble en internasjonal suksess. Rockeoperaen "Which Witch" ble til like etter, og jentene mottok Spellemannsprisen for albumet med samme tittel.

På egen hånd

Ingrid Bjørnov

Ingrid Bjørnov har gjort det stort som soloartist

Foto: .( Marit Hommedal, Scanpix) / NRK

Ingrid Bjørnov har hatt flere roller både i radio og på TV de siste årene. Hun har vært kapellmester og medprogramleder i en rekke TV-program. I 2005 fikk hun sitt eget program på TV 2, "Piano Piano". På radio har hun vært fast gjest i "Herreavdelingen" på NRK P1 siden 1998.

Hun har laget en rekke soloshow. Hun høstet stor suksess i 2003 med "Ingrid Bjørnov bedriver klassisk hærverk". "Til Elise" hadde premiere i 2007.

Ingrid Bjørnov, Ukas P2-artist i NRK P2

  • mandag til fredag 26. - 30. januar
  • kl. 13.03 og kl. 19.03