NRK Meny
Normal

Ukas P2-artist

Komponisten Ragnar Bjerkreim er mannen bak musikken til en lang rekke filmer og TV-serier.

Ragnar Bjerkreim
Foto: Sigbjørn Nedland / NRK

Ukas P2-artist Ragnar Bjerkreim er mannen bak musikken til en lang rekke filmer og TV-serier, - fra ”Kamilla og tyven” via ”Jakten på nyresteinen” til ”Kon Tiki Man” og lange TV-dokumentarserier om verdens land, om skoger og hav, og om demokrati og fred.

Han har skrevet, arrangert og spilt inn musikk spesialtilpasset til film og bilder, og forteller om denne prosessen i programmene.

Sakral musikk

Samtidig har han vært opptatt av f.eks. sakral musikk, har skrevet store musikkverk om bibelske tema, liturgisk musikk og mye annet. Barnesanger har også vært innenfor hans interesse- og arbeidsområde, og han har uttrykt seg i alle slags former og besetninger, fra rock til klassisk, fra soloframføringer til symfoniorkester.

Film og fjernsyn

Han har jobbet med NRK, BBC, filmselskaper i inn- og utland, med orkestre i mange land, og med noen av Norges ledende musikere i mange stilarter. Han har fått Morten Harket til å debutere med norsk tekst, og har fått Bjørn Eidsvåg til å synge på engelsk.

Han er ukas P2-artist, og forteller om sin musikk og sine prosjekter i samtale med Sigbjørn Nedland hver dag fra mandag 8/12 til fredag 12./12 kl 10.30 og 19.00 på NRK P2 direkte eller Hør ukas P2-artist i nettradio