TV-Aksjonen først i operaen

For første gang ble den nye operaen i Bjørvika tatt i bruk mandag, da Leger Uten Grenser varmet opp til TV-aksjonen.

SE VIDEO fra operaen

Kronprins Haakon i operaen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX


Operaen skal ikke stå ferdig før om halvannet år, og ennå domineres byggeplassen av store, tomme rom og rå murflater. Men mandag fikk operasangere og kunstnere prøve bygget for første gang.

Kåre Conradi underholdt Kronprinsen og resten av forsamlingen.
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

TV-aksjonens høye beskytter, kronprins Haakon, finansmannen Petter Stordalen og flere NRK-kjendiser var blant de over 200 gjestene.


– Vi forsøker å gå nye veier. Vi i Leger Uten Grenser jobber dessuten ofte under kummerlige forhold som her i dag, sa lederen av TV-aksjonen, Mette Andersen, da hun åpnet forestillingen.

Sang og klesdesign

Gruppa Queendom, operasangerinnen Elizabeth Norberg-Schulz og skuespilleren Kåre Conradi var blant dem som sto for underholdningen, og NRKs egen Christian Borch ledet kvelden med sikker hånd.

De kulturelle innslagene skulle ifølge arrangørene løfte fram de glemte humanitære krisene, som er temaet for årets TV-aksjon. I begynnelsen av showet snakket styreleder Kristian Tonby i Leger Uten Grenser om situasjonen i Somalia, der hvert fjerde barn dør før det fyller fem år.

En del av programmet var viet en visning av kleskolleksjonen «Forgotten» av Leila Hafzi, spesialdesignet for Leger Uten Grenser. Kolleksjonen vil senere bli auksjonert ut til inntekt for TV-aksjonen.

Operaen i Bjørvika
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX