NRK Meny
Normal

Trompetkometen

Karrierestigen til Oslojenta Tine Thing Helseth har helt siden hun bergtok europeiske tv-seere under Eurovision Young Musicians Competition i 2006 bare vokst høyere og høyere opp mot himmelen. På fredag debuterte hun i New Yorks Carnegie Hall, nå venter Royal Albert Hall I London og Norgesturnè. Denne uken er hun den utvalgte P2-artisten I NRK P2.

Tine Thing Helseth

Ungjenta som startet i korps med mor og far har gjort en kometkarriere og orkestre og konsertarrangører i inn- og utland står i kø for å huke tak ungjenta fra Oslo.

Priser

På veien har hun sanket med seg en rekke priser:
Talentprisen 2004
Årets musiker 2005
Og nærmest over natten ble anerkjent gjennom sin 2. pris i den store Eurovision Young Musicians Competition i 2006 som gikk direkte ut til tv-seere over hele Europa.

Spellemann

Året etter ble det Spellemannspris for hennes første CD-utgivelse, Trumpet Concertos, Haydn, Albinoni, Neruda, Hummel - sammen med Det Norske Kammerorkester (2007), med trompetkonserter av Haydn og Hummel.

Tine Thing Helseth vant Spelemannspris
Foto: Marie Melgård / NRK

-Mange syntes nok at det var litt ambisiøst å spille inn de to kanskje mest kjente verkene for trompet på sin første utgivelse. Men jeg hadde jo spilt på Haydn og Hummel i årevis, så jeg tenkte hvorfor vente – jeg kan de jo, forteller Helseth.

"Hemmelighet"

I fjor ga hun ut singelen ’Best kept secret’ med Eurovisions Didrik Solli Tangen. Denne sangen forble nettopp en slags godt bevart hemmelighet for mange da den aldri ble noen stor radiohit. Det er ikke Didrik Solli Tangen lei seg for:

Tine Thing Helseth
Foto: Ole Kaland / NRK

-Jeg vil ikke kalle det et B-prosjekt, men for både Tine og meg er jo slike gjesteopptredener i ”popverdenen” mest for gøy. Vi fikk fremført sangen flere ganger på TV, både under MGP Junior og på TV-aksjonen på NRK, så jeg er fornøyd med det vi fikk ut av det, sier Tangen.

Carnegie Hall

Forrige uke debuterte Tine Thing Helseth i New Yorks ærverdige Carnegie Hall sammen med pianist Håvard Gimse. Snart venter opptreden i Londons Royal Albert Hall og ikke minst en Norgesturné med et av sine flere bi-prosjekter.

Ukas P2-artist kan høres hver ukedag i NRK P2 kl. 06:03 og kl. 17:40.