To og en ipod

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I NRKs nye musikkserie To og en ipod deler jazztrompetist Mathias Eick, artist Jenny Hval og fiolinist Frode Larsen sine musikalske inspirasjonskilder.

Si meg hva du hører på, og jeg skal si deg litt mer om hvem du er. I fjernsynsserien To og en ipod møter du tre mennesker som alle har et nært forhold til musikk.

Se i nett-TV:

To og en ipod med Mathias Eick

To og en ipod med Jenny Hval (fra 23. desember)

To og en ipod med Frode Larsen (fra 28. desember)

OG: Ved å dele din musikalske ti-på-topp liste kan du vinne en ipod .

Mathias Eick og Tine Skolmen

I To og en ipod mandag 15. desember blir programleder Tine Skolmen med til hjemmestudioet til jazztrompetist Mathias Eick.

Foto: Torstein Vegheim / NRK

I første utgave av To og en ipod møter programleder Tine Skolmen jazztrompetisten Mathias Eick, og blir blant annet med inn i hjemmestudioet hans for å snakke om musikk. Vi får også oppleve Mathias med musikere på konsertstedet Mono i Oslo. Opptakene derfra ser du i flashen over

Mathias ble i 2006 kåret til "Årets jazztalent" av internasjonale jazzorganisasjoner. Han spiller bl.a. med artister som Thomas Dybdahl og Manu Kache, og har nylig kommet med den første plata med eget band. Her spiller han med folk som Jon Balke, Audun Kleive og Audun Erlien.

Programmet sendes på NRK 1 mandag 15. desember klokka 22.30.

Jenny Hval og Kari Slaatsveen

Jenny Hval og programleder Kari Slaatsveen drar til kirkegården for å snakke om musikk.

Foto: Torstein Vegheim / NRK

Neste artist ut i To og en ipod er Jenny Hval, med artistnavnet og en-kvinne-bandet Rockettothesky. Nylig kom hun med den kritikerroste plata Medea. Jenny begynte for alvor å skrive sanger da hunden hennes Inka døde, og nettopp døden er et tema hun spinner rundt i mange av de særegne sangene sine.

Programleder Kari Slaatsveen tok med seg Jenny til en kirkegård for å snakke om musikk, inspirasjon og døden.

Se programmet på NRK 1 mandag 22. desember klokka 22.30

Frode Larsen og Jon Almaas

Frode Larsen og Jon Almaas øver til gatemusisering på taket i Bjørvika.

Foto: Torstein Vegheim / NRK

I romjula møter vi fiolinist og konsertmester i Kringkastingsorkestret, Frode Larsen, i To og en ipod. Programleder Jon Almaas blir med Frode på øvingsrommet, i Frognerparken og til samspill på taket på den nye operaen i Bjørvika. Hva slags musikk betyr mest for den klassiske musikeren, og hva er fellesnevneren mellom Bach og Monthy Python?

Se programmet på NRK 1 mandag 29. desember klokka 23.20.