Hopp til innhold

Turmat og pakketips

Skjorteknapp og bukseknapp, kamferdråper, snadde og tobakkspung, barbersaker, silketørkle, konjakk og gåselever.

Jotunheimen påsken 1964. Turistforeningens hytte Olavsbu i Jotunheimen.
Foto: Børretzen, Sverre A. / Scanpix

Dette var blant sekkens ingredienser på 20-tallet, - en liste laget av formann i turistforeningen – Christian Ludvig Jensen.

Andre tips til hva du trenger å ha med deg på tur, kan du høre i programmet Et delikat problem , der vi møter Torfinn Evensen fra turistforeningen og kokk Thomas Nilsen. De får det delikate problem å finne turmat som både varmer og gir energi til den siste motbakken. Det blir både turpannekaker og stekte epler.

Programmet er fra 2005 og er laget av Lisbeth David-Andersen. Du kan høre det tirsdag 18. mars kl 09.00 og 20.00 (R).