UT MED UNGA !
SØNDAG 4 - 9 juli
Sunn og vakker søndag
Tema: Alle engens blomster i salaten
Blomstersalat de lux fra eng, hage, strandeng og balkong.
Salatblader, stemor, skogstorkenebb, blodstorkenebb, dagfiol, prestkrage, blomkarse, meldestokkblad, roser, fioler, nellik og mange fler.
Alle skal få sin yndlingsdressing Anntil salaten.
Anne Siri vil ha Bringebær-eddik. Kari foretrekker Sitron, olje, salt og peppe. Inger-Lise må ha Rømme og soppekstrakt. Barnebarna digger Appelsinsaft med hakket løk
De vakreste blomstene skal kandisereres til kakepynt, Kari er mester på dette.
Kandiserte blomster:
Stivpisk eggehvite og dekk blomsterblad eller hele blomster med dette. Dypp i, eller strø over, melis eller farin, og la blomstene tørke på rist over natten. Pinsett, liten pensel og tålmodighet er nødvendig.
Bringebæreddik for Anne Siri
Legg bringebær i en krukke og fyll på med hvitvinseddik til det dekker godt. Eddiken er ferdig når bærene begynner å miste farge. Sil og kast bærene, hell den vakre røde eddiken over på lekker flaske. Bringebæreddik er så godt at den brukes rett på salat uten olje og krydder.
Dressing med sitron for Kari
3 deler god olje
1 del ferskpresset sitronsaft
salt, pepper og eventuelt klippet grønt etter smak
Rømmedressing for Inger-Lise
1 boks rømme, 2-4 ss soppekstrakt, litt klippet grønt
Appelsindressing for barnebarna
1 dl ferskpresset appelsinsaft eller kjøpejuice
2 ss finhakket løk
saltdryss
DEN BLÅ KRUKKA 2006
Et lite dryss av alle salatblomstene får komme i krukka.