NRK Meny
Normal

Sundfør: - Debuten sendte meg inn i en dyster verden

- Det ble for mye ståk da mitt første album kom ut. Ståket fikk meg til å tenke på en dyster verden. Det ga meg ideen til mitt nye album, sier Susanne Sundfør.

Susanne Sundfør
Foto: susannesundfør.com

Susanne Sundfør fra Haugesund var bare 20 år da hennes første album, "Susanne Sundfør", vakte oppsikt med originale melodier og ofte personlige tekster. Hun fikk både ros for debutalbumet fra 2007 og Spellemannpris, men opplevde at musikken nesten forsvant i all viraken. Det vil hun ikke skal skje med sitt andre album, som har fått tittelen "Brothel".

- Jeg kom på denne tittelen, bordell, da det første albumet mitt ble lansert, som var på min bursdag. Da kom den dystre stemningen til meg. Det var alt for mye styr og virak. Denne gangen vil jeg unngå en slik lansering og heller la musikken stå i sentrum.

Gravkammer

I de tre årene som er gått har musikken hennes blitt arrangert for symfoniorkester. Det har også kommet en ny akustisk versjon av debutplata, men ellers har det vært rolig. Men nå er den nye platen nesten ferdig.

- Vi skal mikse det nye albumet i desember, produsent Lars Horntvedt og jeg. Forhåpentligvis kommer den ut en gang på nyåret. Jeg er inspirert av innspillingsstedet, Vigelandsmausoleet i Oslo, som med sine mørke veggbilder og 20 sekunders etterklang skapte en helt spesiell og dunkel stemning. Jeg synes likevel den er blitt mye mer enn bare mørk.

Spiller live

Onsdag 30. september femfører Susanne låten "Brothel" i ”Mozart og Madonna” i NRK P2 klokka 09:03. I tillegg vil hun spille en helt nykomponert høstlåt i programmet som hele denne uken har HØST som tema .

Har du en låt du bare må spille om høsten? Send inn din høstlåt til Mozart og Madonna, og vi spiller den i ønskelisten fredag 2. oktober mellom kl. 9 og 10.

Send din høstlåt til: Mozart og Madonna

Les også: Vi spiller din høstlåt