Spansk dirigent til BFO

Spanske Juanjo Mena blir fast gjestedirigent for Bergen Filharmoniske Orkester.

Juanjo Mena
Foto: Lars Svenkerud

Mena har flere ganger tidligere arbeidet med BFO, og nå utnevnes han altså til første gjestedirigent for tre sesonger.

I sesongen 2008-2009 vil han dirigere tre konserter med BFO. En med solist Truls Mørk, en med unge norske sangere i Brahms’ Requiem, og som sesongens avslutningskonsert byr orkestret og Mena på musikk med latinsk vri, skriver orkestret i en pressemelding.

Mange oppdrag

Juanjo Mena kommer fra Vitoria-Gasteiz (Baskerland) i Spania, og er for tiden sjefdirigent og kunstnerisk leder for symfoniorkesteret i Bilbao i Spania.

Han er også første gjestedirigent for Teatro Carlo Felice i Genova, og jobber med orkestre som RAI-orkesteret i Torino, Baltimore Symphony Orchestra, Münchner Rundfunk Orchester, BBC Philharmonic, Orchester Suisse Romande, Orchestra Filarmonica della Scala og det spanske nasjonalorkesteret.

Kringkastingsorkestret og OFO

Her hjemme har han foruten BFO, også dirigert Kringkastingsorkesteret, og i neste sesong står også Oslofilharmonien for tur. Mena dirigerer forøvrig BFO i NRK P2s På konsert torsdag 19. juni fra Grieghallen. Da står musikk av Wagner og Mahlers 5. symfoni på programmet.

Administrerende direktør i BFO, Sten Cranner sier Juanjo Menas varemerke er raffinert klangbehandling, at Mena og orkestret har funnet tonen svært bra.

- Han har i løpet av de siste årene oppnådd en fantastisk kjemi med Bergen Filharmoniske Orkester, og har allerede rukket å bli en publikumsfavoritt i Grieghallen. Vi har store forventninger til det videre samarbeidet, uttaler Cranner.

Hårete mål

Mena gleder seg over å jobbe med det han kaller et uttrykksfullt og profesjonelt orkester.

- Det er en ære å få arbeide med sesongens residensmusiker, Truls Mørk. Mitt mål er å tilby den beste musikken til orkesterets publikum i Bergen, Norge og i resten av verden, sier han.

BFO

Mena og BFO spiller i På konsert i NRK P2 torsdag 19. juni

Foto: Hans Jørgen Brun