Søsken med duoplate

Søskenparet Julie og David Coucheron har blitt voksne, og presenterer seg med Grieg og Brahms på nytt musikalsk visittkort.

Julie og David Coucheron
Foto: Dan Aksel Jacobsen

Småtasser:DAVID OG JULIE COUCHERON

Flinke småtasser, David og Julie i tidlig samspill

Foto: CORNELIUS POPPE / Scanpix/AP

For rundt 10 år siden sjarmerte og imponerte søskenparet Julie og David Coucheron fra Nesodden både TV-seere og konsertpublikum som barnestjerner med bråmoden musisering.

Nå har Julie rukket å blir 21 år gammel, og er nylig uteksaminert fra Royal Academy i London med toppkarakter i pianospill. Fiolinist og bror David har de siste årene studert i London og New York.

Julie og David Coucheron

David og Julie Coucheron er klare for musikerlivet

Foto: Privat

Hjemme igjen

Nå er de begge tilbake i hjemlandet igjen, og skal etablere seg på ny som musikere her. I disse dager lanserer de ny duoplate med , musikk av Edvard Grieg, Christian Sinding og Johannes Brahms. Det er både skummelt, deilig og forløsende å komme på banen igjen i Norge, mener de.

- Ja, det er alt sammen. På plata spiller vi store verk som krever mye jobb og erfaring, og det er spennende å vise det fram til publikum, sier David.

- Det er jo alltid skremmende å skulle ut i jobblivet. Men vi har jo holdt på med dette i 18 år, og føler at vi har ganske god kontroll på ting. Men man vet jo aldri i det klassiske musikklivet, det kan gå både bra og dårlig, sier Julie.

Voksent repertoar

På sin forrige plate briljerte de unge musikerne med virtuose stykker. Nå går det langsommere for seg.

- Nå ville vi vise oss fra en annen og mer moden og seriøs side, sier de.

Hør søskenparet i Musikkredaksjonen NRK P2: Intervju med Julie og David Coucheron

- Trenger ikke å være ekspert

Det er seks år siden de kom med sin forrige søskenplate, dengang var de opptatt av at få unge mennesker var opptatt av klassisk musikk.

Har dere vært på misjonstokt\ siden da?

- Jeg har ikke gått rundt med spørreskjemaer, og kan ikke si så mye om utviklingen siden da. Men vi fikk jo brev, e-post og respons fra unge mennesker da vi ga ut den forrige plata, forteller Julie.

- Det er veldig viktig å få med vår egen aldersgruppe. Jeg tror det er enklere for unge å forholde seg til unge som spiller. Men vi vil ikke tvinge folk eller verve folk til å høre på musikken, sier David. - Jeg vil gjerne vise folk at man ikke behøver å være ekspert for å høre på klassisk musikk - det tror jeg mange tror de må være.

Filmmusikk

I november skal Julie til London for å spille inn filmmusikk.

- Her skal jeg spille elektrisk fiolin med band, og det er kjempefine låter, så det gleder jeg meg veldig til. Men det er jo den klassiske musikken vi har drevet mest med og som ligger oss nærmest, understreker hun.

- Men det er jo det morsomme med å spille, det at vi kan gjøre ulike ting, supplerer David.