Normal

Sondre Bratland - motvillig pensjonist

Sondre Bratland får ikke til den øvelsen å bli pensjonist. Derfor kommer det stadig nye CD-produksjoner,

Sondre Bratland og kronprinsesse Mette-Marit i Kulturkirken Jakob i Oslo
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Nå sist var det ”Alle vegne” i samarbeid med Annbjørg Lien. Men selv om han har passert 70, er avtaleboka full av konsertoppdrag og prosjekter. Da er det godt å komme hjem til Edland innimellom og få ”jordledning”, som han sier.

Folkemusikktimen var på kaffibesøk med vafler hos kvedaren en fin vår-ettermiddag, og det hele ble avsluttet med garasjebesøk hos naboen, der oljelukt og verktøy vekker gode minner hos Sondre Bratland. Som ”smågut” gikk han ut og inn i bilverkstedet der han vokste opp. ”Du skønar vel at eg er uppvaksen i ei smøregrav..”, ler musikeren som nå er ute med CD nr 13.

Dans og kveding i Valdres


Folkemusikktimen byr på Valdres-besøk denne gang også, og i dag er det kvedar og danseekspert Stian Roland som står for tur. Oppsiktsvekkende er det at han vokste opp rett i nabolaget til et levende folkemusikkmiljø uten å vite om det. Men etter en nyttårsfest med springar til neste morgen ble det andre boller..Gunvor Hals har møtt småbarnsfaren som både er masterstudent og viktig motor i prosjektet ”Bygda dansar”. Godt døgnet har minst 25 timer for enkelte..


”Ukens fugl” er denne gang ”Fuglakongen” etter Ola Mosafinn fra Voss. Blir det da aldri slutt med slåtternavn knytta til fugler? Nei, det ser ikke slik ut.


Folkemusikktimen i NRK P2:
Kveding og sang fra to dalfører

  • Søndag 6.juni kl. 18.03 og
  • tirsdag 8.juni kl. 20.30


Programleder: Leiv Solberg