Sandra til finalen

Cellist Sandra Lied Haga (15) kapret den tredje finaleplassen i Virtuos 2010.

Sandra Lied Haga
Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Virtuos delfinale 3

Alle deltagerne i delfinale 3 - fra venstre Julie Yuqing Ye, Christopher Tun Andersen, Nora Hannisdal, Kristin Hammerseth og Sandra Lied Haga.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

- Jeg er veldig glad, og overrasket. Jeg synes de andre var så flinke, og jeg trodde ikke at det skulle bli meg, jublet Sandra da finaleplassen var klar. Hun var fornøyd med spillingen. - Cello er vel ikke et typisk virtuost instrument - som for eksempel fiolin, men jeg synes det gikk bra.

Juryformann Arild Erikstad var full av lovord etter innsatsen.

- Dette er strålende - i de lyrisk vakre partiene tror vi at du gir full klang, og så har du bare enda mer på lager. Det du kan tenke på er at du kan gjenspeile uttrykket i musikken i ansiktet ditt, og smile mer - i hvertfall i et stykke som Tsjaikovskijs rokokko-variasjoner, mente han.

Se video med Sandra

VIDEO: Se Sandra og de andre deltagerne her: Virtuos 2010 delfinale 3

Tre finalister klare

Dermed er tre finaleplasser fordelt - tidligere har fiolinistene Guro Kleven Hagen (15) og Ann Hou Sæter (14) sikret seg hver sin finaleplass. Finalen går direkte fra Store Studio på Marienlyst lørdag 27. mars, med Stian Barsnes Simonsen som programleder. Her får de unge talentene prøve seg som solister med Kringkastingsorkestret.

Nora Hannisdal

Nora Hannisdal

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

To får en sjanse til

Fiolinist Christopher Tun Andersen (18) og hornist Nora Hannisdal (14) får begge en ny sjanse i siste delfinale kommende tirsdag. Der møter de saxofonisten Jørgen Lund Karlsen (16) og pianisten John Chen (18).

Christopher Tun Andersen

Christopher Tun Andersen

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Video:

Virtuos 2010. Delfinale 1

Virtuos 2010. Delfinale 2

Virtuos-finalen 2008