NRK Meny
Normal

Sandra rett til finalen

- Du tok oss med på en fantastisk musikalsk reise, sa juryen og sendte cellisten Sandra Lied Haga rett til finalen i Virtuos.

Sandra Lied Haga

Cellisten Sandra Lied Haga imponerte juryen stort i andre delfinale av Virtuos 2012. Her akkompagneres hun av Sigstein Folgerø.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Det ble mye venting backstage før Sandra Lied Haga (17) fikk gå på scenen i Store Studio og spille fra Dvoraks berømte cellokonsert. Men da hun først kom, kom hun godt.

- Dette er et svært stykke, og du spilte det formidabelt. Jeg er rett og slett litt målløs, sa juryformann Arild Erikstad. Mens dirigent Cathrine Winnes Trevino la bort penn og papir for bare å nyte. - Du tok meg med på en fantastisk reise, og jeg er veldig berørt, utbrøt hun.

- Jeg klarte det jeg ville

Selv smilte Sandra fra øre til øre over lovordene fra juryen, og var også selv fornøyd med innsatsen.

- Konserten er det vakreste cellostykket jeg vet, samtidig som det er så krevende å spille at du får vist alt. Jeg synes at det gikk bra, jeg klarte å spille som jeg ville, sa en lykkelig finalist.

I ukene fram mot finalen med Kringkastingsorkestret søndag 18. mars skal det øves mye. Da skal hun spille fra samme cellokonsert, og musikk av Tsjaikovskij.

- Nå skal jeg jobbe. Det er jo en viktig konkurranse, der man får muligheten til å vise seg fram for viktige bransjefolk. Ikke minst hvis jeg vinner og kommer helt til Young Musicians i Wien. Men siden vi jo bare skal spille syv minutter i finalen, blir det øving på andre ting også. Jeg ville blitt litt sprø hvis jeg bare skulle spilt på de minuttene hele tiden.

Laurens får en ny sjanse

Laurens Weinhold

- Du tør å gli på tonene, og ser ut til å elske det du gjør - det liker jeg sa juryens Helge kjekshus.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Også fiolinisten Laurens Weinhold imponerte juryen med modent og personlig spill i musikk av Ravel og Sarasate. Han får en ny sjanse i den fjerde delfinalen, der juryen på ny lytter til andreplassene og utvalgte wildcards for å finne de to siste finalistene.

Tredje delfinale i Virtuos 2012 hører du i NRK P2 søndag 4. mars klokka 10.05.