Salmenøtta 31. januar 2010

På Såmannssøndagen byr Salmer til alle tider på musikk med spor av Bibelen i seg. Og som alltid skal tre salmekrus få nye eiere.

Bibelen
Foto: Solveig Vikene / Scanpix

Salmer til alle tider har vært på lufta i over 16 år. Hver søndag kl. 22.05 er Helge Gudmundsen på plass. Han har vært programleder alle disse årene og lar oss få høre salmer som mange mener er en del av vår kulturarv. Men programmet viser også hvordan salmene er i utvikling hva angår musikk og tekst. Dessuten er salmene som en utstrakt hånd inn i den enkeltes livssituasjon, til trøst og oppmuntring.

Dette er selveste Bibeldagen eller Såmannsøndagen om du vil. Det skal uansett handle om Bibelen, gudsordet, et arvegods som salmeskatten også er med på å ta vare på. Det er mange spor av Bibelen i salmene, og i kveld følger vi noen av dem, gamle og nye:

Jubilo - Guds ord det er vårt arvegods
Maria Therkelsen - Ingen bok er meg så kjær
Skruk - Dype, stille, sterke, milde
Beams - Ved Jesu føter
Oslo Gospel Choir - Ditt ord
Erik Bye - Blå salme (Min salme)
Bodil Arnesen - Velsigning

Salmenøtta søndag 31. januar

Fra hvilken salme er denne strofa hentet?

«La Ordet gå i arv og eie»

Send inn svaret til e-postadressen salmer@nrk.no , eller på et postkort til Salmer til alle tider, NRK, 7005 Trondheim. Husk navn og adresse.

Forrige ukes nøtt

Riktig svar sist søndag skulle være ”Kven kan seia ut den glede” og vinnere av salmekruset ble:

Salmekrus
Foto: Helge Helgheim / NRK

Anny Haugland, Evje
Svein Sundby, Kvelde
Solveig Skasdammen, Kongsvinger

Vi gratulerer!

Nye salmeønsker

Fra og med søndag 7. februar begynner vi en ny runde med salmeønsker. Hvis det er en salme eller sang som betyr noe spesielt for deg, eller som du rett og slett liker å synge eller høre, så send inn ditt salmeønske. Gjerne sammen med svaret på salmenøtta. Vær med å sette ditt preg på Salmer til alle tider.

Salmer til alle tider, NRK P1, søndag 31. januar kl 22.05