NRK Meny
Normal

Salmenøtta 27. desember 2009

På årets siste søndag utvides Salmer til alle tider med en halv time og inviterer til Lys i mørket-konsert fra Olavshallen i Trondheim. Solveig Leithaug er blant artistene du hører denne kvelden.

Solveig Leithaug
Foto: Platecover Julefred

Salmer til alle tider har vært på lufta i over 16 år. Hver søndag kl. 22.05 er Helge Gudmundsen på plass. Han har vært programleder alle disse årene og lar oss få høre salmer som mange mener er en del av vår kulturarv. Men programmet viser også hvordan salmene er i utvikling hva angår musikk og tekst. Dessuten er salmene som en utstrakt hånd inn i den enkeltes livssituasjon, til trøst og oppmuntring.

På årets siste søndag får vi en spesialutgave av Salmer til alle tider. Det går både på innhold og lengde. Vi sender nemlig fra konserten Lys i mørket som ble arrangert i Olavshallen i Trondheim i høst. Egil Svartdahl er konferansier, og vi får høre artister som Solveig Leithaug og Jardar Johansen. Dessuten deltar trønderne Per Otto Lilleberg, Jan Bernard Gravås, og ikke minst Nidarosdomens jentekor. Musikalsk ansvarlig er Åsmund Flaten.

Så er det verdt å nevne at Salmer til alle tider har utvidet sendetid og varer helt til kl 23.00. Ca kl 22.30 tar vi en aldri så liten pause fra konserten for å få med oss...

Salmenøtta søndag 27. desember

Fra hvilken salme er denne strofa hentet?

”Med gledestårer takke Gud”

Send inn svaret til e-postadressen salmer@nrk.no

Forrige ukes nøtt

Riktig svar sist søndag skulle være ”Kling no klokka” og vinnere av salmekruset ble:

Salmekrus
Foto: Helge Helgheim / NRK

Målfrid Byberg, Sola
Gabriel Eikli, Fannrem
Leif Pedersen, Leknes

Vi gratulerer og ønsker godt nytt år!

Salmer til alle tider: Lys i mørket
NRK P1, søndag 27. desember kl 22.05