NRK Meny
Normal

Salmenøtta 14. februar 2010

Fastelavnssøndag, morsdag og valentinsdagen. Tre feiringer på én dag, noe som betyr et herlig mangfold i ukens Salmer til alle tider.

Fastelavnsboller
Foto: Astrid Hals / Opplysningskontoret for meieriprodukter

Salmer til alle tider har vært på lufta i over 16 år. Hver søndag kl. 22.05 er Helge Gudmundsen på plass. Han har vært programleder alle disse årene og lar oss få høre salmer som mange mener er en del av vår kulturarv. Men programmet viser også hvordan salmene er i utvikling hva angår musikk og tekst. Dessuten er salmene som en utstrakt hånd inn i den enkeltes livssituasjon, til trøst og oppmuntring.

Salmer til alle tider på fastelavnssøndag, eller kanskje vi skulle si valentinsdagen eller morsdag. Dagen kan knyttes til tre forskjellige navn og innhold, men det er fint at en av lytterne ønsker å høre «Den fyrste song» på morsdagen. Ellers blir det et herlig mangfold denne søndagen. Den komplette musikklista ser slik ut:

Olav Stedje - Den fyrste song
Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø - Upp, gledjest alle
Gunstein Draugedalen - Himlen blåner
Artur Erikson - O store Gud
Solveig Leithaug - La meg få høre om Jesus
Erik Bye - Blå salme
Oslo Gospel Choir - Deg være ære
Studiokor - Vær meg nær
Bodil Arnesen - Velsigning

Salmenøtta søndag 14. februar

Fra hvilken salme er denne strofa hentet?

«Den er byttet med glede.»

Send inn svaret til e-postadressen salmer@nrk.no eller på et postkort til Salmer til alle tider, NRK, 7005 Trondheim. Husk navn og adresse.

Forrige ukes nøtt

Riktig svar sist søndag skulle være ”Vidunderligst av alt på jord” og vinnere av salmekruset ble:

Salmekrus
Foto: Helge Helgheim / NRK

Albertha Meberg, Vanse
Nanna Berre, Brekstad
Kari Britt Øvrum, Sandefjord

Vi gratulerer!

Nye salmeønsker

Vi er i gang med en ny runde salmeønsker i Salmer til alle tider. Hvis det er en salme eller sang som betyr noe spesielt for deg, eller som du rett og slett liker å synge eller høre, så send inn ditt salmeønske. Gjerne sammen med svaret på salmenøtta. Vær med å sette ditt preg på programmet.

Ingen sending 21. februar

På grunn av OL i Vancouver tar Salmer til alle tider-redaksjonen en pust i bakken søndag om en uke. Det blir dermed ingen sending 21. februar.

Salmer til alle tider, NRK P1, søndag 14. februar kl 22.05