En Askepott fra Søgne

Norges desidert største sosietetsbegivenhet i 1959 var bryllupet mellom fiskehandlerdatteren Anne Marie Rasmussen og milliardæren Steven Rockefeller jr.

Rockefeller-bryllupet i Søgne
Foto: Aktuell / Scanpix

Video: Verdenssensasjon i Søgne!

Brudepar og prominente gjester ankommer Søgne kirke i dette innslaget fra Dagsrevyen.

Hør: Rockefeller-bryllupet i Søgne

NRKs Julius Hougen rapporterer fra bryllupet i denne radioreportasjen fra 1959.

I 1959 var ikke Norge spesielt bortskjemt med verken internasjonale kjendiser eller oppmerksomhet.
Rockefeller-bryllupet i Søgne den 22. august 1959 førte til en invasjon av utenlandske pressefolk til den lille bygda utenfor Kristiansand. Ikke mindre enn 30 amerikanske journalister dekket begivenheten, og skrekkslagne sørlendinger fikk oppleve at ivrige reportere brukte gravsteinene på Søgne kirkegård som skrivebord.

Rockefeller-bryllupet i Søgne
Foto: Aktuell / Scanpix

Au pair

19 år gamle Anne Marie Rasmussen kom til Rockefeller-familien som au pair, og romantikk oppsto snart mellom henne og en av de eldre sønnene i huset. Dermed var det duket for bryllup på Sørlandet mellom datteren til fiskehandler Rasmussen og milliardær-sønnen fra New York.

Prominente gjester

Bryllupsfesten ble holdt på Klubben i Kristiansand, og blant de prominente gjestene var FNs første generalsekretær, Trygve Lie og guvernør og senere visepresident i USA, Nelson Rockefeller.

Skilt

11 år og tre barn senere var ekteskapet historie. Anne Marie Rasmussen tok tilbake pikenavnet og lever i dag et stille og tilbaketrukket liv i hjembygda Søgne.