NRK Meny
Normal

Reisen til kjærligheten

Da vi landet midt i Amazonas, var vi fortsatt ikke fremme.

Amazonaselven
Foto: Francisco Chaves

Avsender for dette postkortet er Hedy Lise Jevne Barbosa fra Auli.

I 1994 reiste jeg ut på det som skulle bli mitt livs største reise. Jeg hadde tidligere reist mye og sett flere kontinenter, men denne reisen til Sør-Amerika gledet jeg meg veldig til.

Nye kulturer

Jeg skulle støtte et regnskogsprosjekt i Amazonas og gledet meg til å treffe menneskene der. Det skulle bli spennende å lære deres kultur å kjenne og ikke minst få oppleve de rike naturen i verdens største regnskog. Jeg skulle være der i 6 måneder, og hjelpe til med å bygge opp et sykehus langt ute i jungelen.

Etter mange timer i fly, kom vi endelig fram til hovedstaden i Amazonas, Manaus. En stor by med 2 millioner mennesker. Vi ble så satt på en buss i 5 timer og kom fram til byen Itacoatiara. Der ventet prosjektets elvebåt, og trette hang vi opp våre hengekøyer når båten tok av fra land. Jeg møtte noen få fra mannskapet som serverte middag og de så svært hyggelige ut. Båten seilte i mange timer før vi endelig kom fram der vi skulle være i de 6 månedene.

Uventet møte

Et lite hus ved en vakker elv skulle vi bo i, og jeg ryddet litt i min koffert før jeg gikk ned landgangen. Der satt det en mann og laget i stand et nytt fiskespyd. Jeg skulle nå bevise for meg selv at jeg klarte å presentere meg på portugisisk etter å ha hatt noen få språktimer i Oslo.

Mannen så opp på meg mens jeg strevde med å finne de riktige ordene, og plutselig bare eksploderte hodet mitt, for denne mannen kjente jeg. I løpet av noen sekunder så jeg et glimt av flere av våre tidligere liv sammen!

Spesiell mann

Jeg bare stotret noe etter dette, og hjertet mitt holdt på å hoppe ut av kroppen! Noe så sterkt hadde jeg aldri opplevd før - og det med et ukjent menneske! Han tilhørte en indianerstamme som het Munduruku, og jeg var født i den lille prosaiske norske byen Moss!

Vi ble ordentlig presentert senere, og vi flyttet sammen etter 2 måneder. Vi reiste hjem til Norge og giftet oss i mai 1995 og er fortsatt lykkelige sammen. Han viste seg å være mannen i mitt liv, og reisen ut i det ukjente var reisen til kjærligheten!