NRK Meny
Normal

Reidar Larsen & Gunnar Roalkvam

Mr. Blues, Reidar Larsen, har med seg lyriker og tekstforfatter Gunnar Roalkvam med på laget. Sammen skal de stå for det musikalske bidraget av et av postkortene fra livet. Larsen har markert seg som en av landets største bluesartister og Roalkvam har, i tillegg til Larsen, samarbeidet med en rekke artister som Vamp og Sigvart Dagsland.

Reidar Larsen
Foto: Per Ole Hagen / NRK

Reidar Larsens biografi:

Bluespianist og vokalist, født 12.03.1955 i Oslo. Familien flyttet til Stavanger vinteren 1960, og siden har han bodd der. Reidar Larsen var med på å starte Stavangerensemblet i 1974, men sluttet senere der og begynte i The Nurk Twins, som senere igjen ble til Smalhans. Hans forkjærlighet for blues startet da han hørte den amerikanske blues-pianisten Otis Spann.

I februar 1980 fikk han en forespørsel fra Stavanger Jazzklubb om han kunne lage et bluesprosjekt for klubben. Det gjorde han, og opptredenen til Reidar Larsen Blues Kvartett ble begynnelsen på en lang karriere innenfor musikkformen blues.

I beste bluestradisjon har Larsen hatt atskillige musikere med i bandet sitt opp gjennom årene. Av de mest kjente er gitaristen Freddy Lindquist og trommeslageren Leif Hemmingsen, begge tidligere Vanguards-medlemmer, som sammen med bassisten Kjell Arne Jensen utgjorde backingbandet hans, The Boogie Bastards, fra 1991 og et par års tid fremover. I 1994 dro Larsen med band på turné i USA. På det tidspunkt hadde Knut Hem tatt Hemmingsens plass. Besøket resulterte i to livealbum, som i 1995 ble sluppet som et dobbeltalbum. Fra 1997 og fremover har han hatt bandet Storyteller som fast gruppe. Dette bandet, som i likhet med Boogie Bastards er oppkalt etter et album, består av Arne R. Skage jr. på gitar, Kyrre Sætran på bass og Knut Hem på trommer.

Larsen har også samarbeidet med andre musikere. Rundt 1986 var han på klubbturné sammen med Marius Müller, men dessverre kom det ingen plater ut av den kombinasjonen. Tidlig på 90-tallet spilte han i The Blues sammen med Knut Reiersrud og Hungry John.

Gunnar Roalkvams biografi:

Gunnar Magne Roalkvam, født 27. august 1951, norsk forfatter, historiker og sosialist. Han har gitt ut flere diktsamlinger og en rekke fagbøker, og i tillegg skrevet flere skuespill og tekster til korverk.

Roalkvam har skrevet tekster til en rekke artister som Svein Tang Wa, Stavangerensemblet, Reidar Larsen, Vamp, Vestlandsfanden, Sigvart Dagsland, Per Inge Torkelsen, Leif og kompisane, Qvales ensemble og Rønnaug Foss Alsvik.

Kilder Norsk pop- og rockleksikon / Vega Forlag / Bergenstrubaduren / NRK / Wikipedia