NRK Meny
Normal

Radiolegende til NRK Gull!

Den mest legendariske radiofortelleren i den engelskspråklige verden, Garrison Keillor, blir fast medarbeider i NRK Gull.

Garrison Keillor
Foto: Brian Velenchenko

Hver dag klokken 12.00 presenterer Garrison Keillor et nytt blad i The Writer's Almanac.

Garrison Keillors radioprogram The Writer's Almanac omhandler historiske og litterære begivenheter og merkedager, utvalgt og presentert av Keillor, avrundet med et stykke poesi.

I juli i år var Keillor i Trondheim og gjorde seg kjent med kanalen som skal sende portrettene hans.

Radiomediets store beretter

- NRK Gull skal være radio på sitt beste - fra hele radioens historie. Og Garrison Keillor har de siste tjue årene vært ubestridt i rollen som radiomediets store beretter. Hos oss i NRK Gull gir han til beste et lite portrett av forfattere, komponister, filosofer og historiske personer - alt med med tilknytning til dagen i dag - hver dag, forteller arkivsjef og redaktør for NRK Gull, Bjarne Grevsgard.

Flere avtaler til vurdering

I tillegg til The Writer’s Almanac er inngåelse av en sendeavtale som omfatter A Prarie Home Companion og andre radioprosjekt som Garrison Keillor arbeider med til vurdering.

- Senere håper jeg vi også kan sende noen av de fabelaktige historiene hans fra Lake Wobegon, en liten prærieby han har skapt, og der en stor del av folket er av norsk avstamning. Med Keillors ord: "They are all Lutherans, even the atheists are Lutheran - it is a Lutheran God they do not believe in", sier redaktør Grevsgard.

The Writer’s Almanac – hver dag kl 1200 på NRK Gull.