NRK Meny
Normal

Postkort fra livet

Norgesglasset i NRK P1 vil gjøre historier fra radiolytterne om kjærlighet, glede, sorg, håp, tro og vendepunkt i livet til sanger formet av noen av Norges fremste artister.

Pål Plassen

Programleder Pål Plassen i Norgesglasset håper på en flom av postkort fra radiolytterne om ”livet” slik det har artet seg på godt og vondt. Historiene fra lytterne skal formes til sanger av noen av Norges fremste artister.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

- Vi inviterer radiolytterne til å sende oss historier om store og små ting i livet. Så gir vi historiene videre til noen av Norges mest kjente artister som skal lage sanger ut av historiene. Vi har kjempestore forventninger til denne serien, sier programleder Pål Plassen i Norgesglasset.

Åge Aleksandersen og Marte Wulff

Marte Wulff

Marte Wulff er en av de mange artistene som har sagt ja til å lage sang ut fra radiolytternes historier.

Foto: Scanpix

Kjente artister som Henning Kvitnes, Marte Wulff, Odd Børretzen, Åge Aleksandersen og Halvdan Sivertsen har allerede sagt ja til å forme og lage sanger av de historiene som forhåpentligvis vil komme inn.

Ideen til ”Postkort fra livet” kommer fra Danmark og ble en stor suksess i Danmarks Radio.

Redaksjonssjef Terje Qvam tror postkortene vil strømme inn i minst like stort antall i Norge. - Alle er begeistret for dette prosjektet, sier Qvam. Musiker Henning Kvitnes var selv mannen som tok ideen fra Danmark til Norge.

Mye godt radiostoff

Norgesglasset vil både presentere mange av enkelthistoriene som forhåpentligvis vil komme inn, de som har skrevet dem, følge artistene når de møter historiefortelleren og fortelle om veien til ferdig sang. Og selvsagt vil Norgesglasset avslutte med å spille den enkelte sang når den til slutt foreligger med utgangspunkt i den historien lytteren sendte inn.

På nettsidene til ”Postkort fra livet” vil alle historiene som kommer inn bli presentert og som i radioen vil hele veien fra historie til ferdig sang også bli grundig presentert.

CD til julesalget

Målet er at ”Postkort fra livet” avsluttes med at det lages en CD med alle sangene til høsten. 12 sanger håper man skal bli resulatatet til slutt. Kanskje kommer det også en bok i kjølvannet av ”Postkort fra livet”.

Slik sender du din historie til "Postkort for livet"

Postkort fra livet

På nettsidene til ”Postkort fra livet” vil alle historiene som kommer inn bli presentert og som i radioen vil hele veien fra historie til ferdig sang bli grundig presentert.

Foto: Montasje: Tuva Tagseth / NRK