Hopp til innhold

Pluss 4 grader

Hvis ingenting skjer raskt, blir det 4 gradere varmere i løpet av dette århundre. – Men verden trenger olje i mange år framover. Dilemma!

Lewis Gordon Pugh
Foto: Jason Roberts / AP


Blasfemi

- En Gud som bryr seg om matvaner og klær; er en dåre!. Og en Gud som er allvitende og allmektig i en verden hvor det onde skjer, er en tyrann!. Med en slik Gud blir monoteisme til monosatanisme, sier filosof Gunnar Skirbekk.

+ 4 grader


Hvis ingenting skjer raskt, blir det 4 gradere varmere i løpet av dette århundre. – Men verden trenger olje i mange år framover, sier oljeanalytikeren. – Å handle i dag er mye mindre dramatisk enn å vente, sier klimaforkjemperen; - for døren er i ferd med lukkes for oss.

Banu Qurayza:


Hva skjedde med den jødiske stammen Banu Qurayza i 627? Massakrerte Muhammed – muslimenes forbilde og det mest perfekte menneske som noen gang har levd - 700 av stammens menn? Denne over 1000 år gamle historien vekker den dag i dag sterke følelser.

Få med deg Verdibørsen i NRK P2, lørdag 1/12 kl. 08.05 og søndag 2/12 kl. 17.03. Programledere er Aase Cathrine Myrtveit og Kai Sibbern.