Hopp til innhold

Pizza Grandiosa i 30 år!

I 1980 lå plutselig noe nytt og eksotisk i frysedisken. Pizza Grandiosa stod det på pakken...

Pizza Grandiosa 30 år!
Foto: Scanpix

I dag fyller den 30 år - og er en matrett alle forholder seg til. Fra produksjonen startet, har det blitt produsert 370 millioner Grandiosapizzaer!

Annechen Bugge

Annechen Bugge.

Foto: Marit K. Selmer / NRK

- Grandiosa er askeladden i Norsk matkultur, mener Forsker Annechen Bugge ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).
Det er matens svar på Se og Hør. Mange spiser den – men få vil snakke om det.

Feiring på Grandiosa-fabrikken i Stranda

Feiring på Grandiosa-fabrikken i Stranda.

Foto: Fotomontasje / NRK

Jarlsbergost, skinke og paprika var basis i den første utgaven - den gang paprika fortsatt var eksotisk. I dag finnes den i mange varianter – takket være smart markedsføring gjennom musikk, avstemninger og alle de andre grepene som har gjort Grandiosa til elsket og hatet folkemat.

Sånn er livet markerer jubilanten med både de som elsker og hater den.

Sånn er livet 11.02.10: Pizza Grandiosa fyller 30 år

Sånn er livet i nettradio.

Hør NRK P2 direkte