Perfekt fasade

Liv Oddrun Sira (42) gjemte seg bak en perfekt fasade. Innvendig følte hun seg som en forskremt liten jentunge. Etter mange års skuespill sprakk fasaden.

Liv Oddrun Sira
Foto: Privat

-Jeg skapte et smilende glansbilde av meg selv. Jeg måtte gjøre alt 110 prosent riktig sånn at ingen hadde noe å utsette på meg. Jeg fikset ikke kritikk. Livet ble en endeløs kamp med krav fra alle kanter, forteller Liv Oddrun Sira.

-Hvordan hadde du det bak fasaden?

-Jeg var en forskremt, liten jentunge som ikke taklet noenting. Og det er slitsomt å være skuespiller 24 timer i døgnet. Jeg ble utslitt og deprimert. En dag satt jeg i en stol og grein, uten å forstå hvorfor, sier Liv Oddrun Sira til programleder Kjetil Lillesæter.

Psykisk sjuk

Det endte med at trebarnsmoren ble innlagt på psykiatrisk avdeling. - Det var et voldsomt nederlag overfor familie og venner. Den perfekte fasaden min sprakk fullstendig, men samtidig ble sykehuset et fristed for meg. Her kunne jeg få lov til å være deprimert uten å måtte smile til omgivelsene. Endelig fikk jeg lov til å si hvordan jeg hadde det, sier hun.

-Hva betydde Gudstroa di for deg i denne livskrisa?

-Gud ble også et fristed for meg. Jeg er lært opp til at kan jeg komme til Gud med alle ting. Jeg trenger ikke være perfekt overfor Gud. Jeg har grått, trygla og bedt til Gud om hjelp til et bedre liv, sier Liv Oddrun Sira. I dag smiler livet til henne for første gang på 30 år. Hør hele historien i ”Under samme himmel”.

Du møter også Hadi Lile. Han forteller om sin Bahai-tro i ”Ord for dagen”.

Under samme himmel, lørdag 14. Februar klokka 07.35, i NRK P 1.