Påskelabyrinten er i gang!

Viggo Valle har grublet og pønsket ut nye geografiske nøtter. Viggo er klar og mandag i påskeuka går startskuddet for en ny runde med "Påskelabyrinten" i NRK P1.

Viggo Valle

Viggo Valle serverer geografiske nøtter i kjent stil i Påskelabyrinten i NRK P1. Kanskje svipper skattejakten innom Roma?

Foto: Lillian Wetting

Se også:  Påskelabyrintens SMS-konkurranse

Innslag fra NRK Trøndelag: Påskelabyrinten er i gang

Hør Påskelabyrinten i reprise: Påskelabyrinten 2008

Viggo Valle har grublet og pønsket ut nye geografiske nøtter, og mandag 17. mars gikk startskuddet for en ny runde med "Påskelabyrinten" i NRK P1.

Det blir ikke ordentlig påske uten "Påskelabyrinten" på radioen. 21 år er gått siden den første gikk på lufta og Viggo Valle har ingen planer om å bryte tradisjonen.

Folkekrav

Viggo Valle

Det er vel nesten blitt et folkekrav at jeg skal by på en ny 'Påskelabyrint' hver påske i NRK P1, sier Viggo Valle

Foto: Jon-Annar Fordal, Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

- Nei, det tør jeg rett og slett ikke. Det er vel nesten blitt et folkekrav at jeg skal by på en ny "Påskelabyrint" hver påske i NRK P1. Så det er bare å skride til verket- og det er jo kjempegøy å få lov til å gjøre dette år etter år på Norges største radiokanal, sier Valle.

Så selv om det blir vanskeligere å stadig finne nye oppgaver og reisemål, så er det fortsatt svært så mange steder på jorda Påskelabyrinten ikke har besøkt. - Og selv om vi har besøkt stedet eller byen før er det stadig nye inngangsvinkler som dukker opp. Og uansett hvor vanskelig jeg synes det er. Av erfaring vet jeg jo at radiolytterne er helt fabelaktig til å finne fram og dekode og sette i sammenheng de opplysningene de får, sier Viggo Valle.

Millionen lytter

Målinger av radiolyttingen viser hvor utrolig populær Påskelabyrinten er. I fjor var det bare morgensendingene fra distriktskontorene og Reiseradioen som sanket flere lyttere. Påskelabyrinten har forlengst etablert seg som en radioklassiker av rang med rett under en million lyttere i snitt de seks påskeformiddagene. - Det er jo bare fantastisk mange, sier Viggo.

Nostalgisk?

Hør fjorårets labyrint i reprise: Påskelabyrinten 2007

Opera i Påskelabyrinten

Hjelper Viggo med utdrag fra kjente operaer i skattejakten: Foran pianist Audun Kayser, tenor Harald Bjørkøy, sopran Ingrid Grøven og programleder for Påskelabyrinten i NRK P1 Viggo Valle.

Foto: Andreas Grimsæth / NRK