NRK Meny
Normal

Pål Plassen tar over Norgesglasset

Pål Plassen er ny programleder i Norgesglasset. Mandag ledet han  Norgesglassets for første gang.

Arild Opheim og Pål Plassen

Pål Plassen t h tar over som programleder i Norgesglasset etter Arild Opheim.

Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Pål Plassen tar over som programleder i et av Norges mest populære radioprogrammer, Norgesglasset i NRK P1. – Det skal bli kjempespennende å snakke til så utrolige mange personer. Opptil en million hver eneste dag, sier Pål Hovengen Plassen som både gleder og gruer seg til den nye jobben.

For en døl fra Våga blir dette en kjempeutfordring. – Riktignok er jeg en radionerd som begynte i lokalradioen da jeg var åtte år. Men å ta over et av flaggskipene til Norges største radiokanal blir i en helt annen klasse, sier Plassen.

Redaksjonssjef Ellen Ingunn Andersen er svært glad for å ha fått Pål Plassen som ny i førersetetet. – Når Arild Opheim meldte avgang har vi gjort en svært grundig jobb med å finne en arvtager og vi er sikre på at Pål Hovengen Plassen vil føre Norgesglasset trygt videre, sier hun.

Pål Hovengen Plassen er 27 år gammel, kommer fra Vågå i Gudbrandsdalen og har vært tilknyttet NRK de siste seks årene. Både ved distriktskontoret for Oppland og Hedmark og den siste tiden i Reiseradioen og nå i høst i Nitimen.

Over 800 000 lyttere

 

Reiseradioens reporter Pål Hovengen Plassen.
Foto: Stig Karlo Helstrøm / NRK

Norgesglasset hører du mandag til fredag kl 13. 05 - 15.05 (14.05 - 15.05 fredager) på NRK P1. I år har Norgesglasset i snitt hatt 825 000 lyttere. Årets toppnotering var den 11. juli da 1 million 126 000 hørte Norgesglasset.

Norgesglasset er ved siden av Nitimen, Reiseradioen, distriktssendingene og morgennyhetene NRK P1 og Norges mest populære radioprogram.