På Thommessens klangloft

På komponistloftet til Olav Anton Thommessen møtes musikk fra alle verdenshjørner.

Komponist Olav Anton Thommessen
Foto: Lisbeth Risnes, MIC

Hva gjorde egentlig komponister som Beethoven, Corelli og Grieg, og hva var det de ikke gjorde? Og: Vil vi lytte annerledes til The Beatles etter å ha hørt Xenakis?

Musikk fra gulv til tak

Går vi opp den bratte loftstrappen hjemme hos komponisten Olav Anton Thommessen, blir vi straks omgitt av musikken som dekker vegger og tak. Rommet fylles av klanger fra japanske rissanger, skrekkfilmmusikk, Iannis Xenakis, Arcangelo Corelli og mye mer. Og her på loftet finner klangene felles møtepunkter.

Thommessen er en av Norges fremste komponister og har i flere år vært en markant stemme i norsk musikkliv. Han har alltid vært nysgjerrig på musikken han ikke kjenner, samtidig som han stadig utforsker den kjente musikken. Vi tas med på en klangreise på loftet.

- Det er egentlig ikke noe jeg liker bedre enn bare å bli dumpet ned et rart sted og å prøve å finne ut hvor jeg er, sier Thommessen.

Musikkdokumentaren er laget av Kristin Kverndokk, og programmet deltok i Prix Italia høsten 2008. Teknisk regi er ved Kjetil Hansen, og Kjetil Bjørgan har vært konsulent.

Musikk i brennpunktet onsdag 7. januar kl. 21.03 på NRK P2.